Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom JSF og JSP

JavaServer Faces ( også kjent som JSF ) er en webapplikasjon rammeverk som er basert på Java. Hovedmålsettingen er å forenkle utvikling integrering av brukergrensesnitt som er web-basert. det er en anmodning drevet Model View Controller (eller JVM ). Denne spesifikke JVM er basert på komponent drevet UI design modell, som bruker XML-view maler eller Facelet visninger. Anmodninger løp gjennom JSF er behandles av FacesServlet. Denne komponenten laster den oppfatning malen som kreves, bygger en komponent tre, prosesser arrangementer, og gjengir svaret-som vanligvis er i HTML.
JavaServer Pages ( også kjent som JSP ) er en Java-basert teknologi som er spesielt brukt til å hjelpe programvareutviklere tjene dynamisk genererte websider ( slik som HTML og XML ) samt andre dokumenttyper relevant for utvikling av interaktive web-innhold. det ble spesielt opprettet for å svare på skepsis som de fleste webutviklere hadde om Java-plattformen evne til å gi utviklere nok støtte for web.
kjernefunksjonene av JSF inkluderer, men er ikke begrenset til, managed beans, som er en avhengighet injeksjon system, en mal basert komponent system, som brukes for rask komponent sammensetning, og to XML baserte tag biblioteker, som brukes til å uttrykke en JSF grensesnitt innenfor en visning mal. For alle intents og formål, er JSP en sofistikert Java servlet. JSPer er lastet inn på serveren og fra Java EE webprogrammet, drives og pakket som. Krig eller. Øre fil arkiv. Det gjør Java-kode og konkrete forhåndsdefinerte tiltak for å kommunisere med statisk web markup innhold. side at resultatene fra denne interaksjonen er kompilert og henrettet på denne spesifikke server og blir sett på som en HTML-eller XML-dokument. den består av to svært spesielle syntaks stiler : skriptlet og markup-en skriptlet bare å være blokker av Java-kode som blandes med markeringen, som er standard HTML eller XML. JSP-sider må kompileres til Java ByteCode klasser for å kunne bli henrettet. Men denne samlingen bare virkelig skjer en gang-hver gang en endring skjer til kilden JSP-filen. Dette er fordi Java er et kompilert språk og ikke et skriptspråk-betyr koden må, i hovedsak, bli oversatt for å gjøre JSP kompatible med serveren
Oppsummering :
en JSF er en webapplikasjon som brukes til å forenkle utvikling integrering av web-baserte brukergrensesnitt, JSP er en Java-basert teknologi som brukes spesifikt for å hjelpe programvareutviklere å lage dynamiske websider.
2 JSF inneholder flere sentrale funksjoner, inkludert, men ikke begrenset til, managed beans, en mal basert komponent system, og to XML baserte tag biblioteker ; JSP må kompileres i Java ByteCode for å fungere ordentlig.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------