Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom JBoss og Tomcat

JBoss server-programmet ( også kjent som JBoss AS ) er en applikasjonsserver basert på Java. Det er en gratis programvare (eller open source ) server og er brukbar i alle operativsystem som støttes av Java ( fordi serveren er Java-basert ).
Apache Tomcat ( også kjent som Jakarta Tomcat, eller mer kjent navn, Tomcat ) er en servlet container ( mao det er en Java klasse som opererer under strikturer av Java Servlet API-en protokoll der en Java klasse svarer på en HTTP-forespørsel ). Dette er en åpen kildekode-server, som gir en ren Java HTTP web server miljø der koden er skrevet i Java kan kjøre.
Det er mange permutasjoner av JBoss AS serveren søknaden. JBOSS AS 4.0-versjonen har en Tomcat 5. 5 servlet container som er innebygd i søknaden. Fordi det er kompatibelt med alle Java Virtual Machine mellom versjon 1. 4 og 1. 6, er JBoss AS stand til å kjøre på en rekke operativsystemer, som inkluderer noen av de POSX plattformer som Linux, FreeBSD og Mac OS X. JBoss AS 4 0 er også i stand til å kjøres på Microsoft Windows, og et utvalg av andre plattformer-. Det er, selvfølgelig, hvis en JVM som er egnet for plattformen er lett tilgjengelig Selv om JBoss AS 4. 2-versjonen opererer også med en Java EE 1. 4 applikasjonstjener som fire. 0-versjon, det bare fungerer ved hjelp av versjon 5 av Java Development Kit. det distribuerer Enterprise JavaBeans 3.0 som standard, og er også bundlet med en versjon av Tomcat (versjon 5. 5). den mest aktuelle permutasjon av JBoss (versjon 5. 1) fungerer på samme måte som sine forgjengere, men den inneholder også en forhåndsvisning av den forestående Java EE 6 spesifikasjon Det er flere komponenter i Tomcat servlet : Catalina, Coyote, Jasper og Jasper to Catalina gjør bruk. av Sun Microsystems spesifikasjonene som er spesifikke for servlets og JavaServer Pages ( eller JSP ). Coyote er HTTP kontakten forbundet med Tomcat. Som sådan, ser det for innkommende tilkoblinger på en bestemt TCP port på serveren, videresending forespørselen til Tomcat Engine for behandling. Jasper og Jasper 2 fungere som Tomcat sin JSP Engine. Jasper 2 omfatter imidlertid en JSP tag-bibliotek pooling, bakgrunn JSP kompilering, og er i stand til rekompileres JSP når inkludert endringer på sidene, og en JDT Java kompilator. JBoss har evnen til å gjøre alle disse handlingene, samt en rekke ulike funksjoner, inkludert, men ikke begrenset til, clustering, distribueres distribusjon ( jordbruk ), og ved hjelp av Java Management Extensions
Sammendrag : 1 JBoss er en server applikasjon basert på Java, Tomcat er en servlet container.
2 JBoss gjør bruk av Java EE-spesifikasjonen, Tomcat gjør bruk av Sun Microsystems konkrete spesifikasjoner
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------