Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom CVS og Subversion

Concurrent Versions System ( også kjent som Concurrent Versioning System eller CVS ) er en gratis programvare revisjonskontrollsystem-som er, er det et program som er åpent for bruk til det offentlige som forvalter endringer til dokumenter, programmer og annen informasjon lagret i datafiler ). gjør det flere utviklere å samarbeide.
Subversion ( også kjent som SVN ) er et versjonskontrollsystem som brukes til å opprettholde dagens og foregående versjoner av filer ( som kildekode, nettsider og dokumentasjon ). Det er en direkte oppgradering av CVS og sin mest kompatible etterfølger. Det er også en åpen kildekode-teknologi og har vært mye brukt i flere prosjekter, for eksempel Apache Software Foundation, Free Pascal, MediaWiki, og Google-koden. CVS bruker klient-server-arkitekturen betyr dette at en server lagrer en gjeldende versjon ( eller versjoner ) av et bestemt prosjekt, samt å spare dens historie. klienten deretter kobler til serveren som betyr å sjekke ut en kopi av prosjektet som er gjennomført før han kobler til serveren. Klienten er da i stand til å jobbe med dette kopi av prosjektet, og deretter sjekke endringene han har gjort senere. I tillegg til at en klient for å sjekke inn på en kopi av et bestemt prosjekt, tillater CVS flere klienter å jobbe på og sjekke inn på det samme prosjektet samtidig. kundene vil kunne endre filer innenfor egen arbeidskopi av prosjektet og sende disse endringene til serveren.
Subversion begår-som er, skaper et sett av foreløpige endringer og gjør dem permanent som sanne atom ( eller en serie av data operasjoner hvor enten alt oppstår eller ingenting skjer ) operasjoner. Subversion lar også brukere til å endre navn, kopiere, flytte og /eller fjerne filer, men vil disse filene beholde sin fulle Revisjonshistorikk Dette systemet bruker parsable utgang, innebygd klient /server lagdelt bibliotek design, og forgrening og merking som. billige operasjoner ( uavhengig av størrelsen på filen ). Det er språklige bindinger for PHP, Python, Perl og Java. Subversion også kostnader i henhold til endringen størrelse og ikke størrelsen på dataene.
CVS kan opprettholde ulike grener av et prosjekt, det vil si, ulike aspekter eller permutasjoner av det samme prosjektet kan forgrene fra kildekode og CVS vil opprettholde alle versjoner ( en utgitt versjon av prosjektet danner en gren for feilrettinger, mens en annen versjon som er under utvikling kan inneholde nye funksjoner og store endringer og danner en gren av det samme prosjektet, for eksempel).
Summary :
en CVS gjør at flere brukere å samarbeide om samme prosjekt, Subversion opprettholder nåværende og foregående versjoner av filer
to CVS tillater. brukerne til å sjekke inn på det samme prosjektet og endre den, Subversion begår som sanne atomære operasjoner
3 CVS kan opprettholde ulike grener av et prosjekt. Subversion bruker parsable utgang
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------