Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom MLC og SLC

I en verden av ikke-flyktige lagringsmedier, er flash en relativt ny teknologi som har raskt skåret sin nisje, og er selv i ferd med å erstatte tradisjonelle harddisker, på grunn av betydelige ytelsesforbedringer fordeler. det finnes to typer NAND flash-minne, SLC (Single-Level Cell ) og MLC ( Multi-Level Cell ). den største forskjellen mellom de to, er måten de lagrer informasjon. SLC lagrer hver bit på sin egen diskret minnecelle, mens MLC stuffs to bits i en enkelt minnecelle. Denne forskjellen skaper store endringer i visse aspekter.
Siden MLC kan plassere doble mengden av data i hver celle, har det to ganger dataene tettheten av en sammenlignbar SLC-minne. Det betyr at du kan enten bruke en mindre mengde av silisium for en gitt kapasitet, eller dobbelt så mye data med samme mengde silisium. Ettersom prisen på en flash-basert minne er i stor grad basert på mengden av silisium materiale som brukes, kan vi klart ser at du får en mye lavere pris per MB med MLC flashminne, enn med SLC. MLC gjør flash baserte minne billig nok til å være innenfor rekkevidde for de fleste forbrukere. Fleste forbrukeren nivå Solid State Drives ( SSD ) og flash minne bruk MLC, mens de på high-end er SLC.
den største motivator for bruk SLC, til tross for eksponentielt høyere pris, er ytelsen. SLC-disker har mye høyere lese og skrive hastigheter, fordi, å ha en dedikert minne celle for hver bit, er mye enklere enn å ha 2. SLC har også en redusert sannsynlighet for skrivefeil, og dermed minske muligheten for dataene som trenger å bli omskrevet. Når det gjelder levetiden til harddisken, SLC-disker har overtaket. Den ekstra skriver pådratt MLC-baserte harddisker, på grunn av den ekstra bit, resulterer i flash-minnet sviktende mye raskere sammenlignet med SLC-disker. Selv MLC-disker kan mislykkes tidligere enn SLCs, er deres liv span stille lenge nok til å være nok for behovene til de fleste forbrukere
Oppsummering : en SLC lagrer en enkelt bit for hver minnecelle,. mens MLC lagrer 2 biter for hver minnecelle.
2. SLC har en lavere datakapasitet enn MLC, gitt den samme mengden halvledermateriale.
3. SLC koster betydelig mer enn MLC.
4. SLC utfører mye bedre i forhold til MLC.
fem. SLC varer lenger enn MLC.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------