Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom BGP og OSPF

Det er ulike måter at datapakkene kan flyttes gjennom et nettverk. Routing er den generelle begrep som refererer til måten disse pakkene overføres gjennom et nettverk. Normalt måter som definerer formater av pakke overføring i et nettverk er kjent som routing-protokoller.
det finnes to typer ruting, nemlig, statiske og dynamiske. Statisk ruting er der pakkene beveger seg gjennom et nettverk med samme identiske bane, hele veien til bestemmelsesstedet. Statisk ruting er best egnet for små nettverk, mens dynamisk ruting er bedre egnet på større nettverk, for eksempel internett.
For dynamisk ruting, kan pakker bli kanalisert til en annen bane ( rute ) på sparket av rutere, gitt at banen er ansett som en bedre en egnet for å nå mottakeren. For eksempel, hvis en destinasjon kan være nådd gjennom flere ruter, vil rutere normalt selv, konfigurere å rute pakker på den korteste veien er tilgjengelig, selv om, refererer en kortere sti her til en med mindre humle, i motsetning til kortere i distanse. rutere omprogrammere sine rutingstabellene ved kommunisere med hverandre ved hjelp av ruting protokoller. Blant de mest kjente protokollene er Routing Information Protocol ( RIP ), Open Korteste Path First ( OSPF ), og Border Gateway Protocol ( BGP). Den OSPF vil alltid søke etter den raskeste ruten, og ikke den korteste, på tross av sitt navn. Routere bruker OSPF protokollen vil bekrefte status for de andre rutere som de har tilgang til, ofte sender en melding. Fra dette, kan de konstatere en ruter status, og om det er online. i forhold til OSPF, vil rutere kjenner alle tilgjengelige baner mulige, ikke bare den korteste, og de vil også tillate lastbalansering, hvor en ruter kan sprekke datagram jevnt mellom de tilgjengelige stier til en destinasjon. OSPF er i hovedsak brukes på mindre skala nettverk som er sentralt administrert.
BGP-protokollen er i hovedsak brukes på svært store nettverk, som Internett. Som sådan, rutere på internett bruk BGP-protokollen, og det er klassifisert som en ekstern Gateway Protocol, mens OSPF er en intern gateway-protokollen. BGP kan enten være intern eller ekstern. intern BGP er der protokollen brukes av en samling av rutere og klient maskiner under den samme administrasjonen enhet, som er kjent som et autonomt system. Den eksterne BGP er hvor protokollen kjører under to autonome systemer som er annerledes.
BGP er mer komplisert enn OSPF, som det benytter ulike attributter i å bestemme den beste veien for en datagram.
Oppsummering :
BGP er Border Gateway Protocol, mens OSPF er Open Korteste Path First
BGP brukes på større skala nettverk som internett, mens OSPF brukes på nettverk som. under samme administrasjon.
BGP er mye mer komplisert enn OSPF.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------