Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom LIB og DLL

ved utvikling av programvare, blir vi ofte spurt om vi ønsker å bruke LIB eller DLL-filer i inneholder funksjoner for søknaden. LIB er en statisk bibliotek hvor funksjoner og prosedyrer kan plasseres og kalt søknaden blir kompilert. En DLL eller Dynamic Link Library gjør det samme funksjon, men er dynamisk i en forstand at søknaden kan kalle disse bibliotekene under kjøring, og ikke ved oppstillingen. Dette gir noen vesentlige fordeler sammenlignet å bruke LIB.
for det første, ville du ha en enkelt fil som er betydelig større etter hvert som den inneholder all koden mens du ville ha flere mindre filer ved bruk av DLL. Kompilering dine funksjoner og prosedyrer vil også tillate deg mer reusability som når du er fornøyd med funksjonene på DLL fordi du kan holde det som er med hver versjon av programmet og ikke trenger å rote med det. Du kan også bruke samme DLL hvis du vil lage et program som bruker de samme funksjoner og prosedyrer. du kan kobles direkte til DLL snarere enn kopier koden fra kilden som du trenger å gjøre med LIB. Et problem med DLL er når du endrer innholdet av DLL. Dette kan føre til versjonskontroll problemer der en applikasjon bruker feil versjon av DLL forårsaker problemer. Du må holde orden på DLLs for å unngå disse problemene. Du ville ikke ha dette problemet med LIB som du ville bare få en stor fil.
når utvikle programvaren og velge DLL, ville du fortsatt ha en LIB fil i prosjektet. Men i motsetning til ved bruk av LIB, denne filen inneholder koden funksjoner og prosedyrer, men bare stubs at programmet trenger for å kalle prosedyrene fra DLLer.
Oppsummering :
1. En DLL er et bibliotek som inneholder funksjoner som kan kalles av applikasjoner på run-time mens LIB er en statisk bibliotek hvis koden må kalles ved oppstillingen
2. Bruk LIB ville resultere i en enkelt fil som er betydelig større mens du ende opp med flere mindre filer med DLLer
3. DLL-er er mer gjenbrukbare enn libs når du skriver nye versjoner eller helt nye søknader
4. DLL-filer kan brukes av andre programmer mens LIB filer kan ikke
fem. DLLer er utsatt for versjonskontroll problemer mens LIB er ikke
6. Du vil fortsatt ha en LIB fil når man utvikler programvare med DLLs men den bare inneholder stubber
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------