Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom FPGA og CPLD

Med alle de store forbedringer i teknologi, har mye skjedd at folk flest ikke vil virkelig bryr seg om. Men for ingeniører og programvareutviklere, trenger digital logikk chips mye grundig behandling.
FPGA og CPLD er to av de velkjente typer digitale logikk chips. Når det gjelder den interne arkitekturen, de to chips er åpenbart forskjellig.
FPGA, kort for Field-Programmable Gate Array, er en type en programmerbar logikk chip. det er flott chip som den kan programmeres til å gjøre nesten alle slags digital funksjon. FPGA arkitektur gjør at brikken til å ha en svært høy logikk kapasitet. Den brukes i design som krever en høy port count og deres forsinkelser er ganske uforutsigbare på grunn av sin arkitektur. FPGA anses som finkornet fordi den inneholder en rekke av små logiske blokker som kunne nå opp til 100. 000. det er med flip-flops, kombinasjonen logikk, og hukommelse. det er utformet for mer komplekse applikasjoner.
På den annen side, CPLD ( Complex Programmable Logic Device ) er designet ved hjelp EEPROM. Det er mer egnet i små gate teller design og siden det er har en mindre kompleks arkitektur, forsinkelsene er mye forutsigbar og det er ikke-flyktig. CPLD brukes ofte for enkle logikk anvendelser. Den inneholder bare en få kvartaler i logikk men større-. som når opp til 100 Når det er sagt, CPLD regnes som grov-korn type enheter CPLD tilbyr en mye raskere inngang til utgang varighet på grunn av dens. enklere, « grov korn arkitektur.
Kanskje på grunn av sin mye enklere arkitektur, CPLD er billig. Selv billigere hvis kjøpt per gate, FPGA er dyrere spesielt hvis benyttet basert på per pakke.
Arbeide med FPGA krever spesielle prosedyrer som det er RAM-basert. For å programmere enheten, må du først beskrive den logikk funksjonen med bruk av datamaskin, enten ved å tegne en skjematisk eller bare beskrive funksjonen på en tekstfil. Utarbeidelse av logikk funksjonen kreves vanligvis med hjelp av programvare. Det oppretter en binær fil som skal lastes ned til FPGA. i realiteten vil brikken oppfører seg akkurat det du har instruert i logikk funksjonen .
bestemmer seg for hva du skal bruke, om FPGA eller CPLD, ville virkelig avhenge av utformingen Summary :
en FPGA inneholder opptil 100. 000 av små logiske blokker mens CPLD inneholder bare noen få kvartaler i logikk som når opp til et par tusen.
2. gjelder arkitektur, blir FPGA anses som finkornet enheter mens CPLD er « grove korn .
3. FPGA er stor for mer komplekse applikasjoner mens CPLD er bedre for enklere seg.
4. er FPGA bygd opp av bittesmå logiske blokker mens CPLD er laget av større blokker.
fem. FPGA er en RAM-basert digital logikk chip mens CPLD er EEPROM-basert.
6. Normalt FPGA er dyrere mens CPLD er mye billigere.
7. Forsinkelser er mye mer forutsigbar i CPLD enn i FPGA.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------