Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom EXE og DLL

Begrepene EXE og DLL er svært vanlig i programmering. Når koding, kan du enten eksportere det endelige prosjektet til enten en DLL eller EXE. Begrepet EXE er en forkortet versjon av ordet kjørbar som den identifiserer filen som et program. på den annen side står DLL for Dynamic Link Library, som vanligvis inneholder funksjoner og prosedyrer som kan benyttes av andre programmer.
i basest programpakke, vil du finne minst én EXE-fil som kan eller kan ikke være ledsaget med en eller flere DLL-filer. En EXE-filen inneholder inngangspunkt eller den delen i koden der operativsystemet skal starte gjennomføringen av programmet. DLL-filer ikke har dette inngangspunkt og kan ikke utføres på egenhånd. Det de fleste store fordelen av DLL-filer er i reusability sin. En DLL-fil kan brukes i andre programmer så lenge coder kjenner navnene og parametre på de funksjoner og prosedyrer i DLL-filen. på grunn av denne evnen, DLL-filer er ideelle for distribusjon enhetsdrivere. DLL ville lette kommunikasjonen mellom maskinvaren og programmet som ønsker å bruke det. Søknaden ville ikke trenger å vite vanskelighetene med å få tilgang til maskinvaren like lenge som det er i stand til å kalle de funksjoner på DLL.
Starte en EXE ville bety å skape en prosess for at den skal kjøre på og en plass i minnet. Dette er nødvendig for at programmet skal kjøre skikkelig. Siden en DLL ikke er lansert av seg selv og kalles av et annet program, betyr det ikke har sin egen plass i minnet og prosess. Den deler ganske enkelt prosessen og minneplass av søknaden som kaller det. Grunn av dette, kan en DLL har begrenset tilgang til ressurser som det kan bli tatt opp av programmet selv eller av andre DLLs.
Oppsummering :
en EXE er en utvidelse brukt til kjørbare filer mens DLL er utvidelsen for en dynamisk kobling bibliotek
2 en exe-fil kan være. kjøres uavhengig mens en DLL brukes av andre programmer.
3. en exe-fil definerer en inngangspunkt mens en DLL ikke.
4. En DLL-fil kan gjenbrukes av andre programmer mens en EXE ikke kan.
Fem. En DLL ville dele den samme prosessen og minne om det kall programmet mens en EXE skaper sin egen prosess og minne.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------