Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom EDGE og GPRS

EDGE eller forbedret datahastighet for GSM Evolution er en digital mobiltelefon teknologi samstemt bakover. Denne teknologien, også betegnet som Enhanced GPRS eller Enhanced Data satser for Global Evolution eller IMT Singel Carrier gjør overlegen dataoverføring prisene mulig. Dette skjer som en forlengelse legge til en standard GSM-teknologien. Det er en 3G radioteknologi og også tilhører 3G definisjonen eies av ITU. på den annen side GPRS eller General Packet Radio Service er en mobil data tjeneste som er vesentlig pakke orientert. Denne teknologien kan bli benyttet av brukere som velger å 2G og 3G kommunikasjonssystemer av det globale systemet for mobilkommunikasjon eller GSM.
Gitt de siste teknologiske oppdateringene har det blitt mer enn tydelig at EDGE er en teknologi som er ikke bare kommer for å hente den hardt på GPRS-teknologien, men overgå det også. Dette er nettopp slik fordi EDGE gir brukerne inimitable sjansen til å øke gjennomstrømningen kapasitet og datahastighet minst 3 til 4 ganger høyere til hva GPRS tilbyr. Dessuten lar EDGE også den eksisterende TDMA og GSM operatører å gi den sårt trengte og sofistikert 3G-tjenester. EDGE gir et enkelt symbol for hver 3 biter. Så det seg selv hva blir tydelig er EDGE prisen er én hånd 3 ganger at av GPRS hastighet. den har en høyere bithastighet nettopp fordi teknologien er basert på en modulering struktur 8PSK. Derfor bithastighet forbedrer OTA Interface. som selve navnet antyder, er EDGE den forbedrede og oppgradert form for GPRS overgår det i en rekke tekniske aspekter.
GPRS er i stand til å la tjenesteleverandører og operatører for å ha en adgang til utvidet trådløs data program som er ellers mulig med bruk av EDGE. Med EDGE er det mulig å få tilgang webbasert e-post, trådløse multimedia, den oppgraderte teknologien av videokonferanser som er et banebrytende prosedyre, og for ikke å glemme web basert infotainment også. GPRS er i stand til å tilby hele sortimentet. Videre den utviklet form av EDGE eksisterer med Releasedato 7 som godt av 3GP-standarden, gir redusert ventetid og en ytelse nivå som er to ganger høyere enn før skjema.
Oppsummering :
en EDGE står for Enhanced Data priser for GSM Evolution mens GPRS står for General Packet Radio Service
to EDGE er en digital mobil. telefon-teknologi, men GPRS er en mobil data tjeneste.
3. EDGE gjør at eksisterende TDMA og GSM operatører å tilby 3G-tjenester, mens GPRS gjør det mulig både 2G og 3G kommunikasjonssystemer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------