Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom DVI og RGB

I jakten på å ha den beste multimedia opplevelse, film overvåkere og media fanatikere er alltid på jakt etter bedre video, bedre media tilkoblinger og den beste filmen eller video erfaring som helhet. Å oppnå slik har folk lenge forsøkt på å eksperimentere med kabeltilkoblinger, PC til HDTV tilkoblinger, samt, komponent til LCD-TV tilkoblinger. Opp til denne tid, er mange fortsatt forvirret om hva som er den beste tilkoblingen for å ha den beste lydopplevelsen. Vel, alt avhengig av hvilke tilkoblinger du har for øyeblikket, men om noen gang du tilfeldigvis har alt, så bedre velge for det beste.
I en sammenligning av DVI og RGB for eksempel, må du først ta en titt på inn-og utgang slots, samt de fysiske egenskapene til sine kabler. fremst er det RGB sporet består av tre rader med 15 separate hull eller kanaler. de er definitivt ikke de du ser som er farget rød, grønn og blå kanal. Dette er ofte årsaken til forvirringen i de fleste mennesker.
RGB-kontakten er det samme med VGA-tilkobling og D-sub ( D-subminiatures ). Deres kontaktene er vanligvis sammensatt av 15 pinner som er skilt ut i 3 rader ( 5 hver rad ). Dette er den vanlige tilkoblingen laget for de som ønsker å koble sine bærbare datamaskiner eller datamaskiner til en projektor eller en LCD-TV. Denne tilkoblingen ikke bærer et lydsignal slik at det vanligvis krever en egen 3. 5mm svart lyd ledning til å levere lyden fra kilden. den kvinnelige RGB sporet er nesten alltid sett på baksiden av PC eller bærbar PC som VGA-ut av kilden. signalet blir deretter gjennomført ved hjelp av VGA eller RGB kontakten på baksiden av projektoren eller LCD-TV som også har en tilsvarende kvinnelig VGA-RGB-spor. Kontakten er således den mannlige RGB med de 15 pinnene på plass. Det er også viktig å merke seg at en RBG forbindelse etablerer bare en analog tilkobling. Men fortsatt er det bildekvaliteten unektelig bedre i motsetning til andre mer primitive tilkoblinger for eksempel S-Video og kompositt video linjen.
på den annen side, er DVI et akronym for Digital Visual Interface. det er en high-end kvalitet video rammeverk for digital skjermer. Dette bærer digital video til en skjerm medium uten å komprimere de faktiske data. Den resulterende bildet er egentlig suveren, ikke rart det er godt matchet med den nyere HDMI eller High-Definition Multimedia Interface. Dette er også en av grunnene til at det er relativt bedre enn VGA eller RGB-tilkobling. den fysiske utseendet til en DVI-kontakt varierer også avhengig av signalet den implementerer ( DVI-D, DVI-A, DVI-I og M1-DA ). Men generelt sine kabler har flere pinner ( vanligvis mer enn 15) som samsvarer med spor for disse signalene. som en helhet, etablerer DVI-tilkobling en digital linje fra inngang til utgang.
I et nøtteskall :
en DVI etablerer en digital tilkobling mens RGB er analog
to DVI teknisk har en klarere og skarpere bilde enn RGB
. 3. RGB sporet eller kontakten er vanligvis sammensatt av 15 hull og pinner henholdsvis mens antall pins for DVI varierer avhengig av signalet den implementerer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------