Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom CITRIX og VPN

Virtual Private Networking er en metode for å skape et mindre, privat nettverk som kjører på toppen av et større nettverk. Datamaskiner som er koblet til en VPN handling som om de er koblet til samme nettverk bryteren selv om den andre datamaskinen er halvveis rundt om i verden. Citrix er et selskap som tilbyr tjenester og programmer som opererer på en VPN og gir brukere tilgang til filer og programmer på en server eksternt.
Opprette et VPN kan oppnås med bruk av et bredt utvalg av programvare som kan skaffes fra ulike kilder. Sette opp en VPN fra grunnen kan være en komplisert oppgave som det er en rekke bekymringer som må tas opp, ikke minst som er sikkerhet. Citrix tilbyr en alt-i-ett tjeneste som det er i stand håndtere det store flertallet av ting som trengs for å lage en fullt fungerende VPN. Citrix produserer også applikasjoner som kjører på toppen av VPN for å gi mer avanserte funksjoner. VPN, på basest sin, er bare i stand til å tilby fil delingstjenester. Citrix lar brukere fra en ekstern plassering å kjøre applikasjoner på serveren og har tilgang til ressurser som om de er plassert på selve serveren. Citrix forenkler og samordner distribusjon av applikasjoner for hele selskapet som bare serveren må oppdateres når du legger til eller oppgradere programvaren. I en standard VPN, må du oppdatere hver datamaskin som bruker programmet.
application delivery system av Citrix kan være svært fordelaktig når du arbeider med svært store filer i en tradisjonell VPN, må filen blir åpnet for å lastes ned til klienten med Citrix, er alt. på serveren og den eneste data som må overføres er kommunikasjonen mellom server og klient.
De mange fordelene med Citrix kan være svært dyrt som det er ment for større bedrifter med komplekse nettverk krav. Implementering av en tradisjonell VPN ville koste mye mindre, spesielt hvis du allerede har kunnskap i å sette det opp. Du trenger bare en dyktig ruter eller en routerOS installert på en datamaskin
Oppsummering :
en VPN er et mindre, privat nettverk som ligger på toppen av et større nettverk, mens Citrix er et selskap som tilbyr VPN-tjenester.
2. VPN kan gjennomføres med et bredt utvalg av programvare og Citrix er en alt-i-ett løsning.
3. På basest sin, gir VPN bare fildeling mens Citrix tilbyr virtualisering og søknad levering.
4. Citrix er mye bedre enn tradisjonelle VPN når du arbeider med store filer.
5 Citrix er ute av budsjettet for folk flest, mens VPN kan være fri
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------