Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom AHCI og RAID

AHCI ( Advanced Host Controller Interface ) er en modus av drift som ble definert av Intel for SATA-grensesnittet. Det påvirker ikke hastigheten på SATA-grensesnittet på noen måte, men tillater bruk av mer avanserte funksjoner som ligger i SATA. på den annen side, er RAID ( Redundant Array av billige disker ) en mye eldre teknologi som forut selv SATA-teknologien. det er en metode for å forbedre ytelsen eller påliteligheten ved bruke ekstra harddisker. Siden AHCI ble skapt av Intel, er denne funksjonaliteten brukes av deres brikkesett bare og datamaskiner som ikke bruker Intel-brikkesett er i stand til å bruke AHCI, i motsetning til RAID som har vært ganske standardisert og kan fås og brukt av en rekke produsenter. RAID er en veldig gammel teknologi og er mye eldre til AHCI og enda SATA. Det er konfigurasjons definisjoner som indikerer hvordan RAID er ment å fungere. RAID 0 forbedrer lese /skrive hastigheter ved striping av data til flere stasjoner slik at det bare tar en brøkdel av tiden til å skrive eller lese data. RAID 1 duplikater innholdet i en stasjon til en annen slik at i tilfelle en svikter, er data fortsatt beholdes i den andre stasjonen. det finnes flere konfigurasjoner er definert som enten forbedrer ytelsen, påliteligheten eller begge deler.
RAID har også blitt en driftsmodus i SATA sammen med AHCI og IDE. Når det gjelder funksjoner, eksponerer det i utgangspunktet de samme verdier som er tilgjengelig i AHCI gjøre dem identisk i enkelt disk applikasjoner. RAID skinner virkelig når du går inn i multi disk konfigurasjoner der du kan utnytte sine mer avanserte funksjonene fordi AHCI er i stand til å operere i denne modusen. Men å bruke RAID kan bli veldig dyrt når du begynner å legge flere disker til arrayet.
Summary :
en AHCI er mer av en operasjon for SATA-disker, mens RAID er en avansert mekanisme som gir ytelsesforbedringer ved å bruke flere harddisker i forskjellige konfigurasjoner.
2. RAID er en mye eldre teknologi i forhold til AHCI.
3. AHCI er ganske mye eksklusivt til datamaskiner med Intel-brikkesett mens RAID-funksjonaliteten tilbys av en rekke leverandører.
4. RAID mode i SATA også eksponerer den samme funksjonaliteten som AHCI gjør.
fem. RAID er mer fordelaktig for folk i forhold til AHCI hvis de er villige til å bruke ekstra penger på flere harddisker.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------