Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom TELNET og SSH

Secure Shell, vanligvis kjent som SSH, og Telnet er to nettverksprotokoller som har blitt brukt mye på et tidspunkt eller en annen. De er begge brukes til å koble til eksterne servere for å lette en slags kommunikasjon. den primære forskjellen, som også førte til en erstatter det andre, er i sikkerhet. SSH tilbyr sikkerhetsmekanismer som beskytter brukerne mot noen med ondsinnede hensikter mens Telnet har ingen sikkerhetstiltak overhodet.
Telnet ble utformet for å arbeide innenfor et privat nettverk og ikke gjennom et offentlig nettverk, der trusler kan vises. På grunn av dette, blir alle data overføres i klartekst, inkludert passord. Dette er et stort sikkerhetsproblem og utviklerne av SSH brukes krypteringer å gjøre det vanskeligere for andre å snuse passordet og annen relevant informasjon. Telnet utelater også en annen sikkerhetsanordning som kalles autentisering Dette sikrer at kilden til dataene er fortsatt den samme enhet og ikke en annen datamaskin uten godkjenning, kan en annen person avskjære kommunikasjonen og gjøre hva han vil. dette er også adressert i SSH som den bruker en offentlig nøkkel for å autentisere kilden til data. På grunn av de sikkerhetstiltak som var nødvendige for SSH som skal brukes i offentlige nettverk, inneholder hver pakke mindre data å gjøre plass til dataene i de sikkerhetsmekanismer. For å overføre samme mengde data, ville du trenger for å ta opp mye mer båndbredde. Dette kalles overhead og var en så viktig sak tilbake når internett hastigheter var svært lav, fordi det kan oversettes til en forestilling hit.
sikkerhetsproblemene i Telnet tvang en mange mennesker til å bruke SSH for å beskytte seg selv. Det tok ikke lang tid før SSH erstattet Telnet i et stort flertall av sine bruksområder. Telnet ikke visne bort, men som det brukes fortsatt i enkelte områder, hovedsakelig i testing og debugging. Telnet utvidelser var. utviklet for å gi sikkerhet, men de er ikke brukt i de fleste Telnet implementeringer
Oppsummering :
en SSH-og Telnet serverer ofte samme formål
to SSH. blir sikrere i forhold til Telnet
3. SSH krypterer dataene mens Telnet sender data i klartekst
4. SSH bruker en offentlig nøkkel for autentisering mens Telnet ikke bruker noen godkjenning
5. SSH legger litt mer overhead til båndbredden i forhold til Telnet
6. Telnet er alt, men erstattet av SSH i nesten alle bruker
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------