Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom SIMM og DIMM

Single In-line minnemoduler og Dual In-line Memory Modules er i utgangspunktet bare ulike måter å pakke samme silisium minne. Den primære forskjellen mellom disse to typer moduler er i antall pins at de har. DIMM har dobbelt så mange pinner i forhold til sammenlignbare SIMM. Dette er kanskje ikke virke sannsynlig på første siden det er godt synlig at de har samme antall pins på hver side, men nærmere inspeksjon avslører at kontaktene på hver side er koblet til hverandre i SIMM. Dette er ikke tilfelle med DIMM.
Veldig tydelig Fordelen med dette er den mye bredere bussen som en DIMM kan utnytte. DIMM har en 64bit forhold til 32bit bussen brukes av SIMMSs Bredere buss betyr mer data kan passere gjennom og dette samsvarer med en raskere generelle ytelsen ettersom minne er viktig i alle PC-operasjoner. oppnå en 64bit bussen er ikke eksklusiv for DIMMer siden denne funksjonen er allerede oppnådd med SIMM via en pen liten knep. trikset er å bruke to SIMM i tandem, ville den resulterende bussen være summen av de to bussene. Utseendet DIMMs har totalt gjort denne praksisen unødvendig. DIMM har ikke bakoverkompatibilitet med Simms, det er derfor ikke mulig å sakte bare oppgradere minnemodulene. Flytting fra SIMM til DIMMer krevde en erstatning på hovedkortet som kan noen ganger bety utskifting av prosessoren. Dette er grunnen til at endringen skal DIMM er ikke veldig rask, valgte de fleste å bytte til DIMM når de trengte å oppgradere eller bytte ut sine datamaskiner.
DIMMer har erstattet alle SIMM i datamaskiner i dag, og det eneste stedet som du vil sannsynligvis se SIMM ville være ved datamaskinen museer. DIMMer har blitt så dominerende at det ikke lenger er nødvendig å identifisere om minnemodulen er en DIMM. Det er ingen erstatning for DIMMs i øyeblikket, og det forventes at minnemodulene vil fortsatt bli produsert som DIMMer i overskuelig fremtid ;
Sammendrag :
en Simms pinner på hver side er koblet til hverandre mens DIMM pins er uavhengige
2 DIMM gi en 64 bitchannel som er dobbelt av 32bit kanalen SIMM
3. DIMMs eliminert praksisen med sammenkobling to SIMM som en
4. DIMM er ikke bakoverkompatibel med SIMM akkurat som alle andre minnemoduler
fem. DIMMer er erstatning teknologi for SIMM
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------