Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom JSP og SERVLET

Java har vært et velkjent navn når det kommer til programvare som blir brukt i webutvikling. På den tid da statisk innhold var ikke lenger nok, og flere utviklere begynte å se etter måter å generere dynamisk innhold, utgitt Java Servlet som er mer som et program som kjøres på serveren for å gi dynamiske sider. Java senere løslatt JSP ( Java Server Pages ) som en mer fleksibel skripting alternativ til Java Servlets.
den generelle nytte av Java Servlets til JSP er den hastigheten som det kan gi svar, er dette på grunn av det faktum at allerede utarbeidet og kjører. JSP kode må kjøres gjennom en tolk som faktisk genererer HTML eller XML-kode og dette er der tiden går tapt, som det går gjennom tolk. Siden både JSP og Servlet er fra Java, er det ikke så vanskelig å oversette en til den andre. Dette gjøres med bruk av en oversetter som Tomcat og den resulterende koden kan deretter settes sammen til en servlet. Dette lar utviklere lage JSP-sider og samle dem inn i en java servlet gang en bruker åpner den siden. det kan ta betydelig lenger tid å laste i starten, men påfølgende lasting ville være mye raskere fordi stedet for å gå tilbake til JSP side og gå gjennom oversettelsen og samle stadier, kan den kjøre Servlet nå håndtere alle forespørsler. Noe av grunnen til at programmererne liker å skrive i JSP snarere enn i Java er relativt enklere koding i JSP. Siden Java er et programmeringsspråk for programmer, programmererne må samsvare med svært strenge retningslinjer, i motsetning til i JSP som er en skriptspråk.
dag, folk bruker JSP og Java servlets sammen for å gi dynamisk innhold. de foretrekker lette kodingen erfaring med JSP samtidig unngå kompilering /feilsøke syklus som er knyttet til programmeringsspråk. de liker også hastigheten fordel gitt av servlets og på direkte oversettelse og kompilere har blitt en vanlig praksis i å lage dynamisk innhold med JSP og Java servlets.
Oppsummering :
en JSP er en webside skriptspråk som kan generere dynamisk innhold mens Servlets er Java-programmer som allerede er kompilert som også skaper dynamisk webinnhold
2. Servlets løpe raskere sammenlignet med JSP
3. JSP kan kompileres til Java Servlets
4. Det er enklere å kode i JSP enn i Java
fem. JSP og Java Servlets er vanligvis brukt i forbindelse dag
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------