Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom DHTML og XHTML

HTML var en utmerket språk for visning enkel tekst og bilder på skjermen. Det var veldig lett å lære og det tillates nybegynnere å plukke språket opp og begynne å bygge nettsider med en gang. Men dens enkelhet også ble dens undergang som internett vokste og folk var ikke lenger fornøyd med statisk tekst og bilde det var mange teknologier som ble utviklet for å løse dette problemet, ble Javascript, CSS, DOM og lagt til HTML og sammen var de kjent som DHTML. XHTML ble utviklet fra XML, derfor følger også til XML-koding standarder. XHTML har blitt en god erstatning for HTML, spesielt i store nettsider med mye elementer.
DHTML bruk av HTML har ført til mange problemer for de fleste programmerere. som koding nødvendig blir større som siden omfatter mer dynamisk innhold, feilene i HTML begynner å vises. den milde kodesystem av HTML betyr at nettleseren har å gjøre mye tyde på hvordan coder faktisk ønsket siden skal vises. Siden dette er i stor grad leseren avhengig, ulike nettlesere vanligvis har forskjellige utganger. Korrigere koden for å passe en nettleser ville vanligvis bryte den for en annen, og dette er veldig frustrerende å Web Side utbyggere. XHTML fortsatt opererer etter samme prinsipp som HTML, men fjerner de lempeligere koding praksis relatert med det. Fordi XHTML samsvarer med XML, betyr det ikke at programmererne å måfå plassere koder hvor som helst og feil kode resultater i en feil. Dette er faktisk mye vanskeligere å lære for nybegynnere, fordi den svært restriktive kode, men det kommer fra å være stort sett uavhengig av nettleseren at den vises i. Det ville da være bedre å kode dynamiske websider ved hjelp av XHTML fordi du får bedre skalerbarhet og du vil møte færre problemer og problemer med nettleseren som du forbedre din side.
DHTML viste seg å være svært nyttig på den tiden da ingen andre alternativ var tilgjengelig. Men nå som det finnes andre alternativer som kan skape bedre dynamiske websider uten problemer møtt av DHTML, er det ikke lenger blir brukt av de fleste programmerere og regnes for å være foreldet.
Oppsummering :
en XHTML er en dialekt som er basert på XML språk mens DHTML er ikke en dialekt eller et språk, men en samling av andre teknologier
2. Begge ble opprettet for å gi ytterligere funksjoner og interaktivitet til HTML
3. DHTML fortsatt bruker HTML i sin kjerne, og er plaget med HTML problemer
4. XHTML er mer strømlinjeformet og lettere å kode med på grunn av sin samsvar til XML
fem. DHTML er allerede utdatert og har blitt erstattet av andre teknologier
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------