Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom SATA og IDE harddisk

Ved første øyekast vil du ikke merke forskjellen mellom en PATA og en SATA disk. Den største visuelle forskjellen vises når du kobler dem til hovedkortet. A PATA disk bruker en 80 pin bånd som er ca 3-4 inches bred mens SATA disk bruker en 7-pin kabel som er mindre enn en tomme bred. dette åpnet for en renere kabel arrangement inne i saken.
forskjellene mellom de to ikke slutt der. SATA disker tilbyr en enorm forskjell i ytelse ved overføring av data. Selv thhe tidligste versjonen av SATA hadde en maksimal overføringshastighet på 150MB/sec som er allerede i forkant av 133MB/sec overføringshastighet av de raskest PATA disken. Senere versjoner av SATA disker kan også oppnå opptil 300MB/sec Og snart ville SATA3 disker snart være tilgjengelig i markedet. Tilbyr hastigheter opp til 600MB/sec Dette alene har sementert rolle. SATA som etterfølgeren av PATA ( IDE ) disker i den stasjonære datamaskinen. Bortsett fra å være vesentlig raskere enn de eldre PATA diskene, har SATA funksjoner som ikke finnes på tidligere. den Advanced Host Controller Interface utnyttet i SATA-disker gir funksjoner som Native Command Queuing ( NCQ ) som forbedret diskene raskere enda mer og muligheten til å koble en disk til en allerede løpecomputer, dette kalles hotplug eller HotSwap teknologi, og det er ikke funnet på PATA diskene. Den hotplug trekk SATA disker også gjort det praktisk å la eksterne SATA disker kobles akkurat som Flash-stasjoner som bruker USB-porten, snu SATA disk til en høy kapasitet bærbar stasjon. SATA disk kan også være umiddelbart konfigureres inn et RAID-oppsett hvis hovedkortet støtter det. Noe som ikke er mulig med PATA-disker med mindre du har en spesialisert RAID kort for å håndtere det.
Overgangen fra parallell til seriell har vist seg å være en svært fordelaktige ett. Parallel disker begynner nå å sakte forsvinne i markedet, noe som gjør vei for raskere ytelse og høyere kapasiteter på SATA disk.
Finn mer informasjon om kjente merker harddisker.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------