Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom EEPROM og EPROM

sletting av data gjøres ved å utsette det lille vinduet på sin topp side for ultrafiolett lys. UV lys kan også bli funnet i sollys, det er derfor det EPROM vinduet er vanligvis dekket for å hindre utilsiktet eksponering for lyskilder. Selv EPROM var en stor utvikling i teknologi, sletting metoden fortsatt igjen noen folk som ønsker mer. utsette vinduet for lys i en periode betydde at du måtte fjerne chip og det ville ikke brukes før dataene er helt slettet. det er heller ingen mulighet for å ha dataene erstattet av sluttbrukeren. Disse problemene førte til utviklingen av en versjon av EPROM som er mye enklere å bruke. Som er oppkalt EEPROM eller elektrisk slettbare Programmable Memory. Den eneste forskjellen mellom de to er at du kan slette en EEPROM med elektrisitet. Selv om det kan synes å være en veldig liten forskjell, resulterte det i store endringer som gjorde EEPROM inn i den nye standarden.
Først og fremst, siden data kan bli slettet med elektrisitet, ble nye programmering boards opprettet som slettet innholdet hver gang du ønsker å legge inn nye data. Dette rett og slett betydde at du ikke lenger ville vente for å teste de endringene du har gjort. EEPROM også mistet vinduet fordi den ikke trenger det lenger, eliminerer risikoen for utilsiktet sletting. EEPROM også lov produsenter å slippe oppdateringer hvis programmet i EEPROM hadde noen feil. Dette reduserte mengden av maskinvare som blir returnert for utskifting.
Noen ganger kan mindre forbedringer dramatisk endre brukervennligheten og påliteligheten av utstyret. EEPROM er en av de som var svært viktig. bruken av EPROM er nå svært sjeldne siden de fleste har byttet til de mye mer praktiske egenskaper EEPROM.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------