Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom DOLBY og DTS

Opprinnelig utviklet for kinosaler, kan systemet nå skal gjennomføres inne i ditt hjem spesielt for å se DVD-filmer. Men hvilken som er faktisk bedre ? Ifølge ekspertene på DTS, benytter DTS-systemet mye mer båndbredde som tillater dem å lage lydspor med mye mindre kompresjon, mindre kompresjon vanligvis betyr mindre av lyden informasjon går tapt Men eksperter på Dolby insisterer på at de har. en bedre codec som kunne komprimere lyd og samtidig bevare sin kvalitet. de har videre lagt til at tester bekreftet at det var ingen merkbar forskjell mellom de 2. Selv om større båndbredde og mindre komprimering har blitt bekreftet, forskjellen i lyden kvaliteten er fortsatt ganske mye under debatt. Men se på det på papiret, har DTS absolutt en fordel. Dolby har også noen fordeler fremfor DTS, spesielt når vi bringer diskusjonen ut av kinosalen og inn i hjemmekinoer som er installert i våre hjem.
DVDer som har mye større kapasitet i forhold til standard CD, er det lett å se hvordan disse høy kvalitet lydspor bringes inn i våre hjem og i dette domenet, synes Dolby til å være konge. mange av bransjens aktører har tilpasset til Dolby digital, noe som gjør det akseptabelt bransjestandard som mest spiller og DVD beslutningstakere støtte. DTS programvare er også dyrere i forhold til Dolby og er også svært begrenset. Det er også spørsmålet om de DVDer som støtter hvert format. Selv om mye folk sier at konserten høres på DTS er bedre i forhold til Dolby, er det bare en håndfull av disse DVDer i markedet. du er mer sannsynlig å finne den platen du leter etter med Dolby-lyd i stedet for DTS.
Selv om det er noe støtte til at DTS er bedre enn Dolby, er det fortsatt spørsmålet om brukervennlighet. Hvilken nytte ville det være for en meget høy kvalitet lydanlegg hvis du kan knapt finne mediene for dette formatet. Tross for alt dette, DTS supporterne fortsette å kjempe for det. Mer lyd blir kodet i DTS format, men ikke så mange som for Dolby.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------