Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom AWT og SWING

Programmering i Java betyr at du må ha de riktige verktøyene for å raskt og effektivt fullføre prosjektet. Et av de grunnleggende verktøyene er GUI ( Graphic User Interface ) komponent. Dette gjør at du enkelt legge grafisk komponent uten mesteparten av programmeringen som kreves. I denne kategorien finnes det to som du kan velge fra. den første er AWT ( Abstract Window Toolkit ) og det andre er det swing, som dukket opp langt senere. Begge disse verktøysetta har sine egne fordeler og ulemper som gjør dem egnet for ulike typer programmering behov. den AWT bruker mye av de innfødte kommandoer av plattformen som gir det en stor mengde av fart. Men for å konvertere den for bruk i andre plattformer, må du endre motstykket kommandoene. Swing på den annen side bruker ren Java-kode som gjør det svært portabel tvers av plattformer på bekostning av hastighet og ytelse.
en annen funksjon i sving er at den prøver å etterligne utseendet og følelsen av OS som den kjører på, gjør det ligne den opprinnelige miljøet Dette er slått av AWT siden den bruker native kommandoer. det ser nøyaktig hva den innfødte UI ser ut. En stor fordel med swing er at den støtter langt flere funksjoner enn hva AWT gjør. Komponenter som verktøytips og ikoner er ikke tilgjengelig i AWT samtidig som fullt brukbare i swing. De tilleggsegenskaper og den rene java utforming av swing skjønt betyr at du ville kreve java plug-in for at programmet til å kjøre, mens de fleste nettlesere i dag allerede støtter AWT klassene som eliminerer behovet for plug-in nedlastinger.
For å oppsummere, hvis du ønsker å lage enkle java-applets så du kan finne en rask og enkel konstruksjon metoder for AWT å være til stor hjelp. Men hvis du vil opprette en fullverdig søknad, kan du se på hva swing kan tilby deg. Den forbedrede komponentliste og portabilitet kan vise seg å være mer nyttig.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------