Stilling: ovs0 > Rune Torkildsen >

Forskjellen mellom AVI og MPG

AVI brukes når du ønsker å fange eller vise en masse detaljer, og dermed var standarden i video-CDer. ta opp video i AVI vanligvis tar opp mye plass siden det er også mye informasjon som må være lagret. MPG-formatet er en lossy koding av video og lyd, å ofre litt detalj for å spare mye plass. MPG videoene er veldig fremtredende på internett der større filer tar lengre tid å laste, så det gjør sence å kode i en mindre filstørrelse, selv om det er en mindre tap i kvalitet. Når du spiller video og du planlegger å redigere det senere, kan det være en god idé å ta det opp i AVI, slik at det fortsatt er mye detaljer i videoen, og du kan redigere den så mye du vil. MPG opptaket er bra hvis du bare kommer til å brenne filen til en plate og sende den til noen, siden du ikke trenger å konvertere den lenger. Konvertering en fil tar mye tid, det er derfor det bør unngås med mindre du virkelig har tenkt på redigering.
i avspillingsmodus, er AVI fortsatt overlegen sammenlignet med MPG siden det er flere set-top-spillere som kan spille AVI-formater sammenlignet med MPG. Men det finnes allerede spillere som er i stand av å spille MPGs og det ville bare være et tidsspørsmål før alle spillerne har lagt til støtte for MPG filer.
detalj som er tapt i å konvertere til en MPG format er veldig lite så lenge du setter realistiske komprimering. og fordelene ved å ha en liten fil kan ikke understrekes nok. Men opptak i høy kvaliteten videoen er avgjørende for å lage videoer som ser profesjonell og ryddig valget er i utgangspunktet enkel Når du tar opp for noe profesjonell, hold deg til AVI-format. siden du kan konvertere den til MPG senere hvis du må. Men hvis det er bare noe å vise vennene dine at du kan ta opp direkte til MPG å unngå problemer av re-koding filen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------