Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom toeggede og eneggede tvillinger

Med økt bruk av assistert befruktning, har forekomsten av tvillinger økt i nyere tid. Det er to typer tvillinger en kvinne kan ha. Dette er toeggede tvillinger og identiske. tvillinger Mens de dele mye av fellestrekk, de har også mye av forskjellen La oss se hvordan de er forskjellige :
Metode begreper-toeggede tvillinger blir unnfanget av to forskjellige egg og sperms. eneggede tvillinger, på den annen side er unnfanget av samme egg og sperm som senere deler seg i to. Har toeggede tvillinger sitt eget sett av morkaken og sekker som disse vokser. Så hvis du tvillinger har separate sekker og morkake, de er vanligvis toeggede tvillinger. Eneggede tvillinger på den annen side kan eller ikke kan ha egne sacs og morkake.
Dette fører ofte til forvirring om hvorvidt de er identiske eller broderlig. Hvis zygote ( det befruktede egg ) deler tidlig nok, vil det være to sekker, hver med sin egen placentas. Hvis de dele sent, kan de to babyene deler en sac og en morkake. Dette regnes som komplisert fra et medisinsk synspunkt. Når tvillingene deler en sac, de er mer tilbøyelige til å ha problemer med ledningen osv. Utseende -Det er lettere å fortelle forskjellene etter at tvillingene er født. toeggede tvillinger er omtrent like like som en bror og en søster. Men eneggede tvillinger er vanligvis svært like. faktisk, hvis foreldrene er av blandede raser, kan toeggede tvillinger likne sin far eller sin mor. Så, med en afroamerikansk far og en kaukasiske mor, kan en gutt være afro amerikaner i utseende, mens den andre er kaukasiere i utseende !
Development-utviklingsspørsmål også oppgi om barna dine er tvillinger eller ikke. Eneggede tvillinger vanligvis har svært like utviklingsmessige mønstre. Faktisk kan du se dem snakke og gå med dager med hverandre. Toeggede tvillinger kan ha store forskjeller i disse mønstrene.
Mens forskjellen toeggede og eneggede tvillinger er viktig ut fra et medisinsk synspunkt, bør du vite at det er et omfang for feildiagnostisering også. For eksempel kan selv toeggede tvillinger har en sac dersom deres egen sacs blandes i en før ultralyd sjekker dem ut. på den annen side, med eneggede tvillinger som har sine egne sekker, er det svært vanskelig å skille dem fra toeggede seg.
Når barna er født, kan du finne ut forskjellene mellom toeggede og eneggede tvillinger ved en non invasiv DNA- testing
Oppsummering :
en toeggede tvillinger er sammensatt av 2 separate egg og sperms, mens eneggede tvillinger kommer fra samme egg og sperm.
to. toeggede tvillinger varierer i utseende deres, mens eneggede tvillinger har en tendens til å se det samme
3. toeggede tvillinger kan vokse på forskjellige priser, men eneggede tvillinger vil følge samme mønster av vekst
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------