Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom sopp og planter

Både sopp og planter ble ansett å være av den samme gruppen av levende ting inntil nylig. Men de er nå kategorisert under forskjellige grupper. Planter og sopp utgjør to av de fem grupper som utgjør rike levende ting på jorden. Identifiseringen av disse forskjellene mellom de to er en forholdsvis nytt fenomen. det var bare mulig da mikroskopet ble oppdaget i 1700.
den viktigste forskjellen mellom planter og sopp er at planter kan lage sin egen mat, mens sopp kan ikke. Som du vet, planter bruker karbondioksid, sollys og vann for å lage sin egen mat. Denne prosessen er kjent som fotosyntesen. Er Sopp, på den annen side ute av stand til å lage sin egen mat. De vanligvis spise av deres host som parasitter eller brytes ned saken og ta det som maten Dette er den viktigste forskjellen at du trenger å huske om planter og sopp
. <- ! adsensestart->
Dette bringer oss til den andre forskjellen. Sopp ikke har klorofyll, som grønn substans som gir plantene deres vakker grønn farge og hjelper i fotosyntesen.
Den neste forskjellen mellom planter og sopp forholder seg til sin metode for reproduksjon. Som vi alle vet, er reproduksjon en av de viktigste tingene som skiller en levende ting fra en nonliving en. Planter reprodusere gjennom pollen og frø. Men sopp reprodusere gjennom mange sportegn. de har ikke pollen, frukt eller frø. en annen viktig forskjell mellom dem er knyttet til måten de er festet. Alle planter har en system av røtter som fester planten til bakken og hjelpe det i soaking fuktighet. Men hvis du skulle se på sopp veldig nøye, vil du finne dem sprer en slags nett av filamenter på overflaten av planten eller hva de er feste til. Dette hjelper dem feste til verten sin. det er ingen kompliserte rotsystemer, stilker og blader i sopp.
planter og sopp har også forskjellige roller å spille i hele økosystemet. Planter er overveiende anses å være produsenter, fordi de produserer mat. de skaper biomasse gjennom fotosyntesen. Rollen sopp er akkurat det motsatte. De er nedbrytere som bryter ned biomasse. Forestill deg hva denne jord ville være uten disse travel rengjøringsmidler-bare en stor søppelkasse som aldri ble renset ut !
Slutt, blir celleveggene på en plante foret med cellulose, mens de av sopp er laget av kitin-et materiale som også er funnet på exoskeletons av krabber, hummer og insekter
Sammendrag :
1. Planter har klorofyll og kan produsere sin egen mat, sopp lever av andre, og de kan ikke produsere sin egen mat.
2. Planter reprodusere gjennom frø og pollen, sopp reprodusere gjennom sporer
tre. Planter har røtter, stilk sand blader. Sopp bare ha filamenter som festes til verten er.
4. planter produsentene i økosystemet, sopp er nedbrytere.
fem. celleveggene på planter er laget av cellulose, mens de av sopp er laget av kitin.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------