Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom hastighet og fart

Speed er en skalar kvantitet. Dette betyr at omfanget, eller styrke, av den mengden blir målt. Et annet eksempel på en skalar kvantum er masse. Alt du bryr deg om er " hvor mye " noe er. Hvor mye veier noe, eller hvor mye hastigheten ikke har noe, for eksempel. For å måle hastigheten du tar avstand reiste med et objekt og dele det med hvor lang tid det tok å reise denne avstanden. for eksempel, hvis en bil reiser 60 miles i en time, er hastigheten 60 miles per time. det spiller ingen rolle om de 60 miles var på en veddeløpsbane, en forblåst vei, eller en rett Interstate. Alt som teller er at 60 miles ble dekket i én time. Du vil merke at denne hastigheten ble merket i miles per time. Etiketten for fart bør alltid merkes i avstand /tid. Meter per sekund, og kilometer i timen er noen andre vanlige etiketter for hastighet.
<- ! adsensedirection-> Velocity er en vektor antall Dette betyr at omfanget er fortsatt måles, akkurat som det var for fart, men retningen blir også målt. Vector egenskaper som hastighet ikke bare bryr seg hvor fort du beveger deg, men også i hvilken retning. For eksempel ta bilen vi brukte tidligere som var på reise med 60 miles per time. Hvis den bilen var på reise rundt en bane der startlinjen og mållinjen var en i den samme, da dens hastighet ville være null. Dersom den samme bilen var på reise nedover en rett vei i en vestlig retning, etter en time ville vi si at dens hastighet er 60 miles per time vest. Velocity bryr seg om hvor langt du er borte fra startpunktet som samt hvor lang tid det tok å komme dit. så hvis du ønsket å maksimere din hastighet, bør du alltid ha i en enkelt rett vei bort fra startpunktet.
Akselerasjon er hvordan hastigheten er målt. Acceleration sporer endringer i et objekt retning og hastighet over en periode. Et eple falt fra et tre begynner å akselerere nedover i henhold til lovgivningen i gravitasjon. Hvis det skjer å streike noens hode før den treffer bakken, dette endrer sin akselerasjon.
Oppsummering
en. Speed er en skalar størrelse som måler omfanget, mens hastigheten er en vektor mengde som måler styrke og retning.
to. Speed bryr seg bare om hvor fort du går, ikke hvor du går, mens hastighet bryr seg om både hvor og hvor fort du skal.
tre. Du kan oppnå høye hastigheter ved å vri i en sirkel, men høy hastighet oppnås bare når du beveger deg bort fra ditt utgangspunkt i en rett linje.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------