Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom glukose og fruktose

mens ikke alle vil klassifisere seg selv som " søt tann ", er det få mennesker som ville gjerne gi opp alt sukker fra kostholdet. Sukker kan ta mange former, men den vanligste er sukrose, glukose, og fruktose Hvis man søker etter den laveste fellesnevner, bør det da bare være glukose og fruktose, fordi disse to monosakkarider er byggesteinene i sukrose. <- ! adsensestart->
Det er mange likheter mellom glukose og fruktose. De er både enkle sukkerarter, og er monosakkarider. Enkle sukkerarter inneholder bare én type karbohydrat i motsetning til to som disakkarid sukrose er den kjemiske formelen for glukose og fruktose også den samme: C6 ( H2O ) 6 Når de har kommet inn i kroppen, både sukker. til slutt gjøre veien til leveren å bli metabolisert. Mest behandlet og naturlig mat der ute inneholde en kombinasjon av fruktose og glukose. Selv matvarer som du ville forvente å bli nesten all fruktose, slik som høy fruktose mais sirup, har faktisk en 55 % -45 % sammensetning i favør av fruktose.
Det er noen viktige måter som disse to sukker avviker skjønt. molekylære sammensetningen
Mens deres kjemiske formelen er den samme, er molekyler av glukose og fruktose lagt ut i forskjellige formasjoner. begge starter ut med å lage en sekskant med sine seks karbonatomer hver karbon er bundet til et vannmolekyl
Glucose 'er en aldohexose sitt karbon er festet til en hydrogen. atom av en enkelt obligasjon og en oksygen atom av en dobbel binding.
Fruktose "er en ketohexose. Den karbon er festet bare til en oksygen atom av en enkelt obligasjon.
Metabolisme
Som nevnte, både sukker ender opp i leveren. imidlertid
Glukose ' spist, absorbert inn i blodstrømmen, og gjør det veien til leveren hvor det er brutt ned til å levere energi til hele kroppen. Denne bryte ned prosessen krever insulin.
Fruktose " er spist og absorberes men frigjør energien sin langsommere enn glukose. det trenger ikke insulin til metaboliseres og derfor er en marginalt bedre valg for diabetikere.
Smak
Fruktose er mange ganger søtere enn glukose. Mange mennesker føler at ukokt fruktose faktisk kan være overveldende. Dette er spesielt sant når den frukten som fruktose er stort sett funnet i blir overmoden. Når fruktose har kokt selv, mister den mye av sødme sin. det er derfor sukrose, eller sukker, anbefales for baking i stedet for krystallisert fruktose.
Oppsummering
en. fruktose og glukose er begge monosakkarider med samme kjemiske sammensetning men en annen molekylær struktur.
2. Disse to sukker er funnet i noen kombinasjon i nesten alle søtet mat tilgjengelig.
tre. Glukose trenger insulin for riktig metabolizing mens fruktose trenger ingen insulin for å bli behandlet.
4. Raw fruktose er mange ganger søtere enn glukose.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------