Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom dysenteri og diaré

dysenteri og diaré blir ofte brukt som tilsvarende avtalevilkår. Men faktum er at de to forholdene er klinisk forskjellig fra hverandre.
Den viktigste forskjellen mellom dysenteri og diaré gjelder det berørte området. Mens vandig diaré er en sykdom som rammer den lille tarmen, påvirker dysenteri tykktarmen. Siden væske flux i tynntarmen er mye mer enn det i tykktarmen, en infeksjon der produserer diaré-en vannaktig avføring. tykktarmen har mye mindre væske bestanddeler, slik at en infeksjon vil det ikke resultere i en masse vannaktig avføring.
Den andre forskjellen mellom de to er knyttet til de typiske symptomene som er observert. Diaré er presentert som vannaktig avføring som kan eller ikke kan ledsages av kramper eller smerter. Men i tilfelle av dysenteri, lider person fra et slimaktig avføring som kan være ledsaget av blod. Dysenteri er også ledsaget av feber til tider. pasienten vanligvis klager over kramper og smerter i nedre buk-området.
symptomene som oppstår fra dysenteri og diaré er annerledes på grunn av en meget interessant forskjell. Selve prosessen med infeksjon i de to er forskjellig. Derfor kan symptomene være annerledes. Når en infeksjon foregår i tynntarmen og resultater i diaré, er infeksjonen begrenset til de øvre lagene kalles intestinal lumen. på det meste er det begrenset til øvre epiteliale nivå.
det er ingen celledød i en slik tilstand, og infeksjonen er bare forårsaket på grunn av utslipp av enkelte miljøgifter ved den infiserende agenten. den antimikrobielle som brukes til å behandle denne infeksjonen ikke utrydde gift igjen. De bare dreper organismene i tarmen lumen. Den eneste faren fra diaré er at av dehydrering. Dette er annerledes i tilfelle av dysenteri. Når en person blir dysenteri, er de øvre epitelceller angrepet og ødelagt av patogen eller sykdomsfremkallende agent. Dette angrepet kan også føre til sår på tykktarmen. Hva mer kan de infeksjoner forårsaket av disse patogener føre til andre komplikasjoner også. de vanligste systemiske problemene som kan stige omfatte bacterimia på forskjellige steder i kroppen.
Behandling for dysenteri kan utrydde organismen som forårsaker infeksjonen og stoppe betennelsen. Det stopper også celledød i veggene i tykktarmen. Av denne grunn er det svært viktig å sikre behandling så snart du kan hvis en nær man har symptomer på diaré.
Det er også viktig å merke seg at noen mennesker kan ha symptomer på diaré, selv når de faktisk har dysenteri. de viktige ting å se opp for er feber og kramper i magen
Oppsummering :
en. Den typiske symptom på diaré er vannaktig avføring. Det er et dysenteri hvis avføringen er i form av slimete, inkluderer blod og pasienten lider av kramper og feber.
To. Diaré vanligvis påvirker den mindre tarmen mens dysenteri påvirker tykktarmen.
tre. effektene av diaré ikke er så alvorlig, bortsett fra en risiko for dehydrering. dysenteri kan føre til mye komplikasjoner, hvis venstre ubehandlet.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------