Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom ayurveda og Siddha medisin

indiske skriftene si at det var 18 main ' Siddhars ' og, av dem, Agasthiyar var far til den Siddha Medisinsk systemet. Siddha systemet er basert på premisset om at bare en sunn kropp kan bidra til å utvikle en sunn sjel, slik gamle utøvere regulert sitt liv med intens yoga øvelser, faste, meditasjon og oppnådde superkreftene inkludert mirakel for å kurere sykdom. Siddha medisin " hemmeligheter " ble skrevet på palm Leaf manuskripter som systemet utviklet slik den praktiseres i dag i India. Ayurveda, derimot, er knyttet til den vediske perioden i India og dens tradisjonelle medisinske hemmeligheter ble funnet i Sushruta Samhita og Charaka Samhita. Utøvere mener Ayurveda kombinerer kunnskapen som finnes i de fire Vedaene og forebygging av sykdom er mer viktig med riktig justering av ens livsstil til årstidene.
Både Siddha og Ayurveda erkjenner at sykdommen er forårsaket av ubalanse i de tre humors. Men Siddha ser overvekt av humors som vatham, pitham og kapam i barndommen, voksenlivet og alderdommen henholdsvis mens Ayurveda ser det dominans av kapam i barndommen, vatham i alderdommen og pitham i voksen alder !.
Ayurveda fokuserer på fem elementene jord, vann, ild, luft og eter som påvirker blodet, chyle, kjøtt rask, benmarg og sæd. Ayurveda også tilskriver opplevelser av menneskelig liv som 20 ' gunas ' eller kvaliteter. Det bruker kirurgi, yoga, meditasjon og massasje teknikker. Siddha fokuserer på syv elementer saram ( plasma ) for vekst, cheneer ( blod ) for næring av muskler, ooun (muskel ) for kroppsform, kollzuppu ( fettvev ) for olje balanse og smøring av ledd, enbu ( bein ) for kroppsholdning, moolai ( nerve ) for styrke og sukila ( sæd ) for reproduksjon.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------