Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom AIDS og HIV

Noen ganger kan personer som har HIV eller kan ikke manifesterer symptomene av AIDS sykdommen så lenge som ti år.
HIV påvirker menneskekroppen ved å påvirke immunsystemet og ødelegge hvite blodlegemer kalt T-lymfocytter som er hovedansvarlig for å slåss med bakterier og sykdommer. HIV kontrollerer disse cellene og derfor påvirker kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Når HIV viruset begynner å påvirke celler, begynner kroppens immunforsvar å droppe. Den fullverdig manifestasjon av AIDS sykdommen oppstår når hiv- viruset har påvirket et meget stort antall celler. Dette er når personen kan få en alvorlig infeksjon og ikke klarer å komme seg fra den. En blodprøve viser en stor nedgang i T-lymfocytter.
i flere tilfeller, AIDS, sykdommen kan ikke manifest selv mens HIV-viruset kan være økende stille i personens kropp. Når en person har blitt rammet av viruset, blir han betegnet som HIV-positiv og er i stand til å smitte andre rundt ham.
HIV -viruset smitter fra person til person via direkte kontakt med en slimhinne eller blodet. Det innebærer en utveksling av en kroppslig væske ' blod, vaginal væske, preseminal væske, sæd, morsmelk " som allerede inneholder HIV-viruset. Ubeskyttet sex er den vanligste årsaken til overføring av HIV-viruset. Men det er en myte at HIV kan overføres ved uformell kontakt.
I dag har ingen vaksiner blitt utviklet for å forebygge HIV -viruset trenger inn i kroppen eller hindre manifestasjonen av AIDS sykdommen. Det finnes imidlertid medisiner for HIV-positive folk til å hjelpe dem å takle symptomene, men disse medisinene er kostbare og ikke tilgjengelig overalt i verden.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------