Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom kjededrift og reimdrift

Både en kjededrift og en reim er en del av mekanismer som tillater bevegelse og en overføring av makt innenfor et bestemt stykke av maskiner. Den vanlige bruken av en kjededrift og en reimdrift er å overføre makt eller som en metode for å flytte objekter som heising eller formidle. Kjededrift og drivremmer er ofte brukt i mange biler (som sykler, motorsykler og biler ) og andre mekaniske applikasjoner som garasjeporter og lignende.
Både Kjededrift og drivremmer er utformet som kontinuerlig og endeløs looper som beveger seg når motoren er i gang eller er i bruk. Den kjededrift, som navnet tilsier, består av kjeder med spesielle strukturer som tenner på den ene siden og en tilsvarende etse på den andre siden ( drivaksler ). Kjeden stasjonen fungerer når de to sidene koblingen sammen som oppfordrer bevegelsen av kjeden, samt strøm. konstruksjoner og strukturer også tillate kjeden for å holde og holde det på ett sted og en retning.
på den annen side er remdriften en glatt og bredt spekter av syntetisk materiale. remdriften selv kan være laget av gummi, plast og andre syntetiske stoffer.
Hver type stasjon har sitt eget sett med fordeler og ulemper. Kjeden stasjonen er et godt valg siden det er sterkere fordi den er laget av metall og varer lengre, mer pålitelig å bruke, og lettere å reparere. det er også lettere å skifte gir i forekomsten når kjeden brytes omfatter imidlertid sine ulemper krever smøring for å kjøre jevnt og sømløst, og kjeden kan bli sittende fast i linkene eller kan mangle selv mens. på rømmen Simple kjedens stasjoner vanligvis inneholde to girene, de mer kompliserte design vanligvis har to eller flere tannhjul i design. De ekstra tannhjul kalles idle Gears » og vanligvis ikke bidrar til stasjonen og dens overordnede forhold. Det eneste som påvirker girutveksling er antall tenner i første og siste giret.
kjededrift ses vanligvis i sykler, motorsykler og biler. de er også komponenter i mange bransjer som militæret ( for tanker) og i gruveindustrien. De klassifikasjoner for en kjede stasjon er som følger: roller kjede, dobbelt tonehøyde roller kjeden, stille (invertert tann ) kjede, avtagbar kjetting, engineering stål kjeden. Det er også tre typer last klassifikasjoner for kjedens stasjoner: jevn belastning, moderat sjokk belastning, og tung sjokk belastning
På den annen side er en reimdrift best for maskiner og er svært nyttig i inspeksjon for skade eller slitasje. overflaten på beltet kan lettere vise bevis av de nevnte feil og kan være en indikasjon for å kjøpe en ny en for erstatning. En annen fordel med remdriften er at det krever færre justeringer og er roligere, renere, og går mer jevnt i forhold til kjededrift. Denne typen kjøring krever ikke smøring som kan betraktes som en ekstra kostnad å vedlikeholde maskinen. Den dårlige ting om remdrev er de ofte ikke varer lenger eller utløpe tidligere sammenlignet med kjededrift. remdrev kan også gli eller smekk dersom beltet ikke er opprettholdt eller i det minste undersøkes for tegn på skader og slitasje
typene remdrev er mangfoldige listen av sine slag inkluderer de flate belter, runde belter, Vee belter, multi-groove belter, riflete belte, film belter, metall belter, endeløse runde belter, tannremmer, spesialitet belter, bølgende veier og fly tau.
Oppsummering :
en Både Kjededrift og drivremmer er metoder for å overføre makt og objekter innenfor en maskin Den største forskjellen mellom de to stasjonene er at en kjede stasjonen er drevet av en kjede sløyfe mens en reimdrift drives av et belte.
2. en annen bemerket forskjellen er materialet av stasjonen. Kjededrift er laget av metall som gjør dem mer holdbare og sterkere sammenlignet med et belte. metallet kjeden er designet for å ha en design som er tilsvarende den andre siden. på den annen side er remdriften laget av syntetiske materialer. Beltet er flatere også og smidigere.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------