Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom PDF og PDF/A

Adobes Portable Document Format, mer kjent som PDF, er blitt verdens mest brukte format for å sikre at et dokument vises som den skal uavhengig av hva datamaskinen brukes til å lage eller vise det. En stor bruk av PDF er i digital bokutgivelse der alle lesere støtter dette formatet. Det er også en annen type PDF kjent som PDF /A. PDF /A er en undergruppe av PDF som er ment for arkivering av informasjon. for å bevare informasjonen i filen, og for å sikre at innholdet vil fortsatt fremstå som det burde selv etter en svært lang tid for lagring, PDF /A setter strengere standard enn de som brukes av PDF.
Den første store forskjellen mellom PDF og PDF /A er de sistnevnte statenes begrensning når det kommer til visse typer innhold. Du kan ikke legge lyd, video og kjørbare filer i en PDF /A siden PDF-leser ville ikke kunne åpne dem på egen hånd, og det er ikke mulig å si hvorvidt den aktuelle programvaren for dem ville fortsatt være tilgjengelig i fremtiden.
bilder er tillatt i et PDF /A-dokumentet gitt at de er forankret, sammen med skriftene som skal brukes i gjengi dokumentene. Dette sikrer at disse ressursene er alltid tilgjengelig. Generelt betyr PDF /A ikke la filen å referere til noen ekstern ressurs som det fortelles ikke om at ressursen ville være der eller ikke. Hvis den eksterne ressursen refereres ikke er funnet, kan det føre til at dokumentet ikke vises riktig. slutt kan PDF /A-filer ikke kan krypteres for å få de samme grunner nevnt ovenfor. Kryptering er en måte brukt av bedrifter for å hindre begrenset materiale fra å bli sett av noen som ikke har tillatelse til å. Dessverre kan krypteringen også være et hinder for visning av en arkivert dokument hvis personen prøver å åpne den ikke har passordet eller krypteringsalgoritmer som brukes.
Som PDF-standarden utvikler seg, kan det være nye tillegg til mulighetene og begrensningene i PDF /A samt
Oppsummering :
PDF /A er en spesiell type PDF betydde for arkivering av dokumenter
PDF /A ikke tillater lyd, video og kjørbare innhold mens PDF gjør
PDF /A krever at grafikk og fonter bygges inn i filen mens PDF ikke
PDF /En tillater ikke eksterne referanser, mens PDF gjør
PDF /A tillater ikke kryptering mens PDF gjør
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------