Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom OLEDB og ODBC

Både OLEDB og ODBC finne relevante programmer i databasen Management Systems ( DBMS ). ODBC eller Open Database Connectivity ble utviklet av Microsoft som en low key strategisk grensesnitt for tilgang til data. Catering til en heterogen blanding av relasjonelle og ikke relasjonsdatabase, tilbyr ODBC en åpen, fri-tilgang til data lagret på personlige datamaskiner, stormaskiner, bærbare datamaskiner og andre dataenheter og databaser uavhengig nettside utviklere, programmerere og leverandører kan bruke. ODBC for å få et sterkt grep på grensesnitt som omhandler flere programmer programmering.
OLE DB, som står for Object Linking and Embedding, Database, ble også utviklet av Microsoft på et senere tidspunkt, og brukes for tilgang til data fra ulike databaser. OLEDB blir sett på som en etterfølger til ODBC i form av utvidet funksjonalitet, mer frihet når det gjelder tilgang til data og applikasjoner, og dette er den store forskjellen mellom OLEDB og ODBC. Hvis du bruker OLEDB eller ODBC leverandører for å importere data fra en database i Excel, så du bør være klar over de ulike funksjonene som tilbys av hver, slik at du arbeidet blir enklere og det er mindre feil involvert. Hver av dem besitter unike egenskaper og bruksområder, og har sine egne begrensninger, og dermed en akutt forståelse ville hjelpe :
OLEDB ikke hente en side felt element om gangen, mens dette er mulig med ODBC Parameter Spørsmål kan lages ved hjelp av ODBC, men ikke OLEDB
Hvis en datakilde har blitt flyttet, gjenoppta kontakten med det er mulig med OLEDB, men ikke med ODBC.
OLEDB støtter opprettelsen av. ODC extension-filer fra Query eller pivottabell, mens OBBC ikke.
Spørsmål kan redigeres manuelt i OLEDB gjennom en dialogboks, mens ODBC gir støtte gjennom Query Tabell.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------