Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom RTF og TXT

RTF og TXT er to filformater som brukes til å lagre enkle dokumenter som er falt i veikanten i favør av andre populære formater som DOC. Hovedforskjellen mellom RTF og TXT er deres funksjon liste. RTF er mye kraftigere enn den svært forenklede TXT-format. funksjonen listen over RTF er svært ønskelig på grunn av sin presentasjonsvaluta verdi.
det første i listen over RTF funksjoner er muligheten å formatere skriftene i innhold akkurat som du ville gjort med DOC. TXT-filer ikke kan beholde noen form for formatering. Selv om noen tekstredigeringsprogrammer kan være i stand til å endre skrifttype, størrelse og andre aspekter, vil alle endringene gå tapt når du lagrer den i en tekstfil.
Det samme gjelder når det kommer til punkt formatering. det eneste du kan gjøre med tekstfiler, er å rykke inn teksten. med RTF, kan du individualisere avsnitt venstre, midtre høyre, og selv rettferdiggjøre det. Alignment er svært viktig i dokumenter som det skaper en hyggeligere og mer organisert jakt dokumentet. En annen funksjon mangler i TXT er evnen til å lage lister om nummererte eller punktmerket. RTF kan enkelt opprette og formatere disse listene inn i filen. Selv TXT-filer ikke kan lage lister, kan du likevel manuelt gjøre det ved å rykke oppføringene og manuelt sette tall eller punkttegn på det.
Slutt, RTF-filer er i stand til å bygge bilder. Denne funksjonen er relativt begrenset i forhold til hvilke typer bilder som kan legges inn. det er også noen problem med noen RTF lesere å ikke kunne lese den innebygde bildet. men hvis leseren ikke kan vise bildet, betyr det ikke bryte RTF-fil, teksten ville fortsatt bli vist sans bildet.
RTF er et proprietært format som ble utviklet av Microsoft. Mangelen på åpenhet fra Microsoft har gjort det vanskelig for andre utviklere å innlemme formatet i sine egne tekstbehandlere. TXT er veldig enkel og grei ; Bokstavelig talt, alle tekstbehandlere kan lese tekst-fil
Oppsummering :
en RTF har mange flere funksjoner enn TXT
. 2. RTF er i stand til grunnleggende skriftformateringen mens TXT er ikke.
3. RTF er i stand til avsnittsformatering mens TXT er ikke.
4. RTF er i stand til å lage lister mens TXT er ikke.
fem. RTF-filer kan inkludere bilder mens TXT ikke kan.
6. RTF er proprietær mens TXT er ikke
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------