Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom liten blokk og big block

Små blokker og store blokker var motorer som først ble introdusert på midten av 1950-tallet. De små-blokk motorene er standard på ulike typer kjøretøyer, mens de store block motorer brukes hovedsakelig for ytelse biler og lastebiler.
Disse to Chevrolet motorene kommer med V-8 motorer. navnet på de to motorene antyder forskjellen mellom de 2. bIG-blokk motorene er tyngre, om lag 30 prosent mer enn de små-blokk motorer. bIG-blokk motorene kommer med større dimensjoner enn de små-blokk motorer.
Det er også en stor forskjell i inntaket /eksos ventiler. Sammenlignet med de små motorene, de store block motorer har større inntak /eksos ventiler. Når de små-block motorer har en smal, rektangulær, og liten ventil dekker de store block motorer kommer med uregelmessig formet, fett, knebøy, og stor ventil deksler.
Man kan også komme over forskjeller i boring og slaglengde. En liten blokk motoren vil ha kort slaglengde som betyr lavt dreiemoment på den annen side kommer en stor-blokk motor med lengre slag som betyr mer dreiemoment. Videre er en motor som kommer med mer enn 366 CID betraktet som en stor blokk. De små blokkene var de første til å bli introdusert i 1955, og senere i 1958 de store blokkene ble innført. Den første, små-blokk motorene kom med fire. 3L og V-8 motorer. i de påfølgende årene, de små blokkene kom med ulike forskyvninger varierende fra fire. 3L til seks. 6L. de første big-block motorer kom med fem. 7L og V-8 motorer. I de påfølgende årene, de store blokkene kom med ulike forskyvninger varierende fra 5. 7L til 9. 4L. Big-block motorer er i hovedsak brukt til større eller store kjøretøy. Disse store kjøretøyer kommer med en low-end dreiemoment. Den lille blokken er brukt i lettere kjøretøy spesielt sportsbil. gi disse motorene mer fart enn de store kjøretøyene som inneholder store blokker. Når man sammenligner drivstoffbruk, bilene utstyrt med små bocks bruker mindre drivstoff enn biler utstyrt med big-block motorer.
Oppsummering :
en bIG-blokk motorene er tyngre bIG-blokk motorene kommer med større dimensjoner enn det
liten blokk motorer.
2. Når de små-block motorer har en smal, rektangulær, og liten ventil deksler, BIG-blokken
motorene kommer med uregelmessig formet, fett, knebøy, og stor ventil dekker.
3. de små blokkene var de første til å bli introdusert i 1955, og senere i 1958 de store blokkene var
innført.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------