Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom extjs og jQuery

ExtJS og jQuery er to av de mest populære rammeverkene for utvikling Javascript applikasjoner, som i hovedsak brukes til å gi interaktive grensesnitt for nettsteder. Hovedforskjellen mellom jQuery og ExtJS, og til slutt den største faktoren i velge mellom de to, er de lisenser som de har. jQuery er under GPL og MIT-lisensen, som i utgangspunktet lar deg bruke den uten altfor mye restriksjoner. til sammenligning arbeider ExtJS under GPLv3, og en kommersiell lisens. I lekmann vilkår, kan du bruke ExtJS uten noen avgifter så lenge programmet du bruker den på vil også være åpen kildekode og under GPLv3-lisensen. Dersom søknaden ikke er åpen kildekode, må du få den kommersielle lisensen, som koster flere hundre dollar.
med lisensiering og avgifter til side, den neste store forskjellen mellom ExtJS og jQuery er størrelsen, som er et resultat av forskjeller i deres design. ExtJS er en mer komplett rammeverk der de fleste av de tingene du trenger er allerede der. Til sammenligning jQuery er i utgangspunktet bare kjernen biblioteket og er avhengig mye på plug-ins for å gi de mer avanserte funksjoner. Grunn av dette, er ExtJS ganske stor i forhold til jQuery. Ulempen med jQuery er den ekstra kompleksiteten i å finne og inkludert alle plug-ins som trengs for søknaden din. Erfarne brukere er så vant til dette gjør det bare en ekstra trinn, men nybegynnere kan ha problemer med å velge de rette plugins og gjøre dem fungerer som de skal. det finnes også funksjoner som er tilgjengelige i ExtJS som ikke er tilgjengelige i jQuery helt. En viktig funksjon er frakoblet lagring, som lar leseren butikken arbeidsgruppen applikasjon slik at de kan nås når det ikke er internettforbindelse. ExtJS oppnår dette ved å bruke Google Gears eller Adobe Air, som er atskilt programvare som er utviklet og vedlikeholdes av andre selskaper. Selv om funksjonen er ikke integrert ExtJS, at jQuery ikke har det gir ExtJS en liten kant.
valget mellom ExtJS og jQuery er i stor grad ned til om du er villig til å frigi koden eller hvis du er ønsker å punge kontanter for å få kommersiell lisens. Hvis du ikke ønsker å gjøre begge deler, er jQuery en valget for deg
Oppsummering :
En jQuery er helt gratis mens ExtJS er ikke
2. jQuery er mye lettere å bruke enn ExtJS
3. jQuery er avhengig så mye mer på plugins som ExtJS gjør
4. ExtJS er enklere å bruke enn jQuery
5. ExtJS støtter offline lagring mens jQuery ikke
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------