Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom MVC1 og MVC2

MVC er faktisk en design mønster enn det som kan videre kategoriseres i to modeller: MVC modell 1 og MVC modell 2 Forkortet, er de MVC1 og MVC2 som begge Java design modeller.
MVC2 er faktisk en mer kompleks mønster der separasjon av presentasjonen kontroll Logic and Application tilstand er gjort. derfor, i motsetning MVC1 arkitektur, ikke modell 2 ikke kommer med side-sentriske egenskaper. Modell 2 også har en kontroller som er ansvarlig for alle innkommende forespørsler, ville tallene ut hva kommer opp neste, og hva vise å vise. På MVC2 ville ledd av JSP-sider for den neste fase eller se også passere gjennom kontrolleren i motsetning til MVC1 hvor en JSP side direkte fører til en JSP side.
Så i utgangspunktet, er MVC1 meste sammensatt av betjeningselementer utnytte JSP mens MVC2 gjør bruk av en JSP og Servlet som antas å være bedre enn Modell 1 i å gi brukergrensesnittet. MVC1 bruker også Java bønner for henting av data.
forskjellen i de to modellene systemer blir klart i hvordan sidene blir behandlet og sett. For å forklare ytterligere, starter MVC1 av med anmodning bli akseptert av en JSP som fungerer sammen med en Bean, de to kombinert behandling logikken til å produsere resultater. Jobben er delt mellom de to som Beans ta rollen som Model mens JSP er ikke bare den Controller, men også den View. Denne type direkte tilgang mellom sidene gjør MVC1 modellen ideell for mindre applikasjoner.
på den annen side MVC2 er vanligvis benyttes for større eller interaktive applikasjoner på grunn av sin sentralisering-funksjon. I motsetning til MVC1 hvor gjeldende side på skjermen er den som bestemmer neste side for å åpne, gjør MVC2 arkitekturen bruken av kontrolleren mellom leseren og Servlet eller JSP-sider. Som nevnt, fungerer kontrolleren som main passasje hvor forespørsler passere gjennom å bane vei for den neste visningen. Modell 2 utgangspunktet skiller disse JSP-sider og Servlets fra hverandre mens Modell 1 beholder to sammen gjennom. Derfor, den MVC2 er lettere å manipulere for mange brukere og er i stand til å støtte en mer komplisert system.
tiden, men svært få søknader gjøre bruk av MVC1 som deres arkitektur design. Siden kravene til nettsurfing har kommet høyere, er det normen å utnytte MVC2 uansett programmer blir gjort. selvfølgelig, det faktum at MVC1 er uendelige enkle midler at det fortsetter å være en favoritt for utdanning. er imidlertid praktiske anvendelser ikke lenger praktiseres så ofte MVC2. en av de vanligste misforståelsene i dag, skjønt, omfatter bruk av MVC1 og MVC2. de fleste tror at MVC2 er faktisk en ny versjon av MVC, men faktum er at det er en underkategori eller en annen måte å tilnærme prosessen, derav navnet Model 2. Av denne grunn ble uttrykket MVC1 skapt for å skape et skille mellom de to modellene.
Ideelt sett bør de som ønsker å mestre programvare arkitektur velge å studere begge sider av MVC i stedet for bare MVC2. dette ville gi en bedre forståelse av hele systemet med tanke på at MVC1 først ble introdusert
Oppsummering :
en MVC2 gjør bruk av et system controller mens MVC1 ikke.
2 MVC1 prosessen går fra en JSP side til en annen, mens MVC2 leder til en felles panel før dirigere til en annen side.
3. Den MVC1 er sjelden brukt i dag og er stort sett bra for enkle, frittstående programmer.
4. MVC2 er den vanligste arkitektur modell som brukes i dag og er best for mer komplekse systemer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------