Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom GPLV2 og GPLV3

GPLv2 og GPLv3 er versjoner av GNU Public lisenser ( GPL ), et velkjent lisens for fri programvare. GPL er også likte med Free Software Foundation ( FSF ). hovedforfatter av begge lisensene er Richard Stallman
GPL viktigste formål er å fremme fri tilgjengelighet og bruk av programvare for ethvert formål og for enhver brukers behov enhver bruker av fri programvare kan også. endre programvaren og dele den med venner og kollegaer.
det er den viktigste og mest utbredte åpen kildekode-lisensen, der om lag 60 prosent av åpen kildekode bruke denne lisensen som Linux og busybox. Den har en klausul som kalles copyleft som tvinger enhver bruker som skaper og distribuerer endrede versjoner å få revisjonene underlagt GPL, og avsløre kilden til modifisert versjon. Copyleft sikrer at de endrede versjonene er under GPL og dens kildekoden er offentliggjort.
GPL er malen for alle etterfølgende GPL versjoner ( den GPLv2 og GPLv3 ).
GPLv2 er forgjengeren til GPLv3 som gjør GPLv3 den nyeste versjon. GPLv2 ble introdusert i 1991, mens GPLv3 ble lansert i 2007.
Siden GPLv2 er en eldre versjon av GPLv3, det er forskjeller mellom lisensene. Den GPLv2 har et bibliotek eksklusjon at GPLv3 ikke har. Det finnes også fremtredende forskjeller mellom de to versjoner : den nye GPLv3 er dobbel lengde i forhold til GPLv2 og berører fagene forbedring og avklaring i den tidligere versjonen Disse inkluderer patent skadeerstatning, internalisering, og rettsmidler for lisens overtredelse
annen karakteristisk for den GPLv3-kode er dens forsøk på å gi mer klarhet om patent lisenser. Det forsøker å klargjøre hva som menes med distribusjon og avledet arbeid, tilbakekall umiddelbar oppsigelse av en lisens klausul i favør av lisens muligheter, og de ytterligere betingelser som tillater brukerne å velge fra et fast sett av alternative vilkår for å endre standarden GPLv3.
GPLv3 er mer kompatibel med flere lisenser i forhold til GPLv2. den nye lisensen tillater brukere å lage kombinasjoner med kode som har tilleggskrav som ikke er i lisensen selv.
I form av lisens overtredere, den GPLv3 gi ekstra kur perioder for førstegangsfødende lisens overtredere.
å konkludere, GPLv2 og GPLv3 er ikke kompatible å bruke med hverandre. Den siste lisensen har noen krav som installasjon informasjon som ikke finnes i det tidligere. kombinere koder fra begge lisensene vil krenke § 6 i GPLv2
Oppsummering :
en GPLv2 og GPLv3 er begge lisensene utgitt under GPL den GPLv2 var de tidligere lisensene utgitt i 1991, mens den siste, den GPLv3, ble utgitt i 2007.
2. GPLv3 er lengre i forhold til GPLv2 siden det nesten prøvde å dekke de samme problemene med den tidligere tillatelsen.
3. GPLv3 har mer klarhet om patent lisenser, mest på ordlyden i konsesjonen som det ikke kan tolkes som « altfor bred. Det gjelder også for beskyttelse av patenter i motsetning til GPLv2.
4. GPLv2 har smutthull at GPLv3 prøver å fikse smutthull har overtatt begrepet Tivoization som er avledet fra en digital video recorder som fanger fjernsynsprogrammer og redder. data til en intern harddisk lagring for fremtiden viser.
5. GPLv2 har en ny seksjon som har blitt lagt til lisensen kalt beskytter brukerne rettssikkerhet fra Anti-omgåelse Law. Seksjonen intensjon er å hindre at GPVL3 blir inkludert i teknologi eller produkter som vil bli brukt til å håndheve Digital Millennium Copyright Act ( DCMA ).
6. GPLv3-kode er mer kompatibelt med mer lisenser i forhold til den tidligere tillatelsen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------