Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom jQuery og jquery ui

Client side scripting har virkelig flyttet til forkant av web utvikling de siste årene med mange utviklere å legge til interaktive elementer til sine nettsteder. JQuery og jQuery UI er to verktøy som forenkler oppgaven med å klientsiden scripting. Hovedforskjellen mellom jQuery og jQuery UI er deres orden. jQuery ble utviklet først og er grunnlaget for mange plugins som er tilgjengelige i dag. jQuery UI ble senere laget på toppen av jQuery å gi spesifikke funksjoner. Den første store implikasjon av dette er behovet for å ha jQuery installert hvis du vil bruke jQuery UI. Men, trenger du ikke å ha jQuery UI hvis du bare ønsker å bruke Jquery.
JQuery ble utviklet for å imøtekomme et bredt spekter av behov, slik at du slipper å skript hver funksjon i javascript hver gang du implementere dem i en side. på den annen side, henvender jQuery UI til et bestemt behov, som er den opprettelse av en interaktiv brukergrensesnitt som er kraftig og fleksibel men likevel enkle å administrere.
helheten av jQuery UI dreier seg om tre kategorier ; interaksjoner, widgets og effekter Interaksjoner er best for å endre oppførselen til enkelte sideelementer Du kan lage dem flyttbare, droppable, endre størrelsen, valgbar., og sorterbar, og dermed vesentlig øker hva du kan gjøre på en side. De widgets er ferdiglagde elementer som kan droppes direkte inn på siden din. Dette inkluderer knapper, datepickers, dialog, Autofullfør, fremdrift bar, glidere, tabulatorer, og selv trekkspill beholdere. Widgets kan tema slik at det vil matche utseendet på siden din. Slutt, jQuery UI har også effekter som ikke utfører noen funksjon bortsett fra å legge eye candy til siden. Effekter som fade-in eller ut, slide, kan eksplodere, vises, og lignende brukes til elementene på siden. effektene kan styres via scripting og kan også slås fra en klasse til en annen.
jQuery er utgangspunktet bunnen av jQuery UI og er kraftigere mellom de 2. det bør brukes til mer avansert arbeid som krever tilpasset kode og interaksjoner. For grunnleggende brukergrensesnittet behov, ved hjelp av jQuery UI er svært gunstig som det reduserer kompleksiteten av koding og hastigheter opp hele prosessen
Oppsummering :
En jQuery UI er bygget på toppen av jQuery
2. jQuery er nødvendig å bruke jQuery UI men du kan bruke jquery uten jQuery UI
3. jQuery kan gjøre en rekke ting mens jQuery UI har sin egen sett av funksjoner
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------