Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom HTML og FBML

Det har vært en rekke kodespråk som er laget for ulike formål, men ingen har vært like populær eller så utbredt som HTML ( Hypertext Markup Language ), som er det viktigste språket på internett. En forholdsvis ukjent markup language er FBML, eller Facebook Markup Language, som ble utviklet for spesifikk bruk av Facebook. Mens HTML ble utviklet for å skape et standardisert språk som kan brukes på tvers av ulike steder rundt om i verden, ble FBML bygd for Hensikten med å lage Facebook apps.
For å nå sine mål, legger FBML mange søkeord som er spesifikke for funksjoner i Facebook. Du kan vise kommentarer, invitere venner på chat, eller iverksette andre Facebook bestemt oppgave. FBML bare gjør koding innenfor FB mye enklere enn ved bruk av HTML. FBML fjerner også HTML-koder som anses å være til ingen nytte eller å begrense sikkerheten eksponering av Facebook og deres brukere.
en annen viktig forskjell mellom HTML og FBML er manglende evne til å bruke Javascript i FBML. Javascript gir en ekstra grad av samhandling med brukerne. Problemet er, det kan være problematisk for Facebook fordi det er mange måter der Javascript apps kan bli opprettet for å utnytte svakheter og selv avsløre litt informasjon om brukeren. Stedet for Javascript, Facebook oppfordret bruk av sine alternative FBJS. FBJS er Facebooks egen implementering av Javascript bare liker hvordan FBML er til HTML. som HTML og andre relaterte webteknologier som CSS og Javascript utviklet, Facebook så at det ikke er behov for å videreutvikle FBML og FBJS separat. På grunn av dette har FBML blitt foreldet og programmerere har blitt rådet til å fortsette utviklingen ved hjelp av HTML som det ikke lenger ville være noen oppdateringer FBML.
Som FBML er allerede foreldet, det er egentlig ingen grunn til å fortsette å bruke det mindre søknaden er allerede nær å bli ferdig for eventuelle nye prosjekt, er det uendelig mer fornuftig å gå med HTML, Javascript og CSS i å utvikle nye applikasjoner for Facebook
Oppsummering :
1. HTML er en verdensomspennende standard mens FBML er spesifikk for Facebook
2. FBML har mange koder som ikke er regnskapsført i HTML
3. Det er kodene i HTML som ikke gjenkjennes av FBML
4. HTML-sider kan bygge Javascript mens FBML kan ikke
5. HTML er fortsatt i utstrakt bruk mens FBML er allerede foreldet
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------