Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom CPLD og FPGA

CPLD ( Complex Programmable Logic Device ) og FPGA (Field Programmable Gate Array ) er to logiske enheter som begynner å dimme på grunn av forbedringer i teknologi og innføring av ens funksjoner til den andre. den største forskjellen mellom FPGA og CPLD er kompleksiteten eller antall logiske porter som finnes i hver. Selv faktiske tallene i stor grad kan variere mellom ulike modeller, CPLD inneholde alt fra noen tusen porter til titusener. I sammenligning, FPGA har titusener til noen millioner. På grunn av stor forskjell i antall porter, er det lett å si at du kan bygge mer kompleks logikk med FPGA enn med CPLD.
En stor fordel av å ha en ekstremt høyt antall porter er evnen å ha høyt nivå funksjoner innebygd i brikken. Snarere enn å lage dem selv, noen FPGA allerede har hoggormene, multiplikatorer, og mange andre operatører for de vanligste oppgavene. programmereren kan da fokusere på selve målet av design og ikke trenger å bekymre seg om gjennomføringen av slike funksjoner. Det er også en stor forskjell mellom de to når det kommer til sin arkitektur. FPGA bruke LUT ( Look-up bord ) mens en CPLD bruker en enklere sum av produkter ( også kalt et hav av porter ). Bruke LUT er en fordel da det gir betydelige besparelser i saksbehandlingstid som chip ville ikke trenger å gå gjennom prosessen med å beregne summen av produktene som CPLD gjøre. LUT også gi en mer fleksibel samtrafikk mellom interne FPGA modulene enn hva en CPLD er i stand til.
den siste store forskjellen mellom de to er ikke-flyktig minne. LUT er en form for hukommelse, men det vedvarer ikke når strømmen er fjernet. CPLD ha ikke-flyktig minne innebygd i sjetonger gjør dem i stand til å fungere med en gang uten behov for ekstern ROM. CPLD er også brukt å opptre som en boot loader for FPGAs. som allerede nevnt i begynnelsen av denne artikkelen, er linjen mellom funksjoner begynner å uskarphet. å eliminere behovet for boot lastere, skaperne av FPGA har begynt å bygge inn ikke-flyktig minne i sine FPGA chips, og dermed gjør denne funksjonen i begge CPLD og noen FPGA.
Oppsummering :
en FPGA er mer komplekse enn CPLD
2 FPGA har flere høyt nivå, innebygde funksjoner enn CPLD <. br /> 3. FPGA bruke look-up bord samtidig CPLD bruke en sum av produkter.
4. CPLD ha ikke-flyktig minne mens FPGA ikke gjør det.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------