Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom router og bridge

I utgangspunktet bestemmer en ruter raskest mulig måte, som også er vanligvis kortest mulig måte, i et bestemt nettverk. Den er i stand til å rute pakker gjennom den mest effektive bestemt rute.
Rutere har muligheten til å tillate verter som ikke er praktisk talt på samme logiske nettverk, for å kunne kommunisere med hverandre. hver ruter kan motta biter av data, som kalles pakker, på et grensesnitt. det vil deretter videresende datapakkene til den tiltenkte plassering på den mest effektive måte. Det regi, eller ruting, pakker er basert på rutingtabellen, ved at rutere å vite hvor en bestemt nettverk er funnet.
Bortsett fra å være en enhet, kan en ruter være programvare i en datamaskin. rutere bør være, i hvert fall, koblet til to nettverk. Det er liksom en inngangsport til et annet nettverk. Funksjonelt, er den i stand til å generere trafikk mellom logisk atskilte nettverk.
det tredje laget, som er den nettverkslaget i OSI-modellen, er hvor rutere operere. forstå OSI-modellen er nøkkelen til å finne ut forskjellene mellom rutere, gateways og broer. Nettverket laget er ansvarlig for å flytte pakker fra en bestemt havn til en annen. Den er basert på adresser ( L3 ) som, IPv4, IPv6, og IPX, eller Appletalk, adresser.
En bro eller nettverk bro, er en enhet som også kan koble til nettverk, men i motsetning til en ruter, gjør sin drift ikke omfatte nettverkslaget i OSI-modellen Bare én og to lagene inngår i en bro drift-. den fysiske laget og data link laget henholdsvis. det kan bare koble eksisterende nettverk som du kan få tilgang til. Det er egentlig ikke opptatt av, og er ute av stand til å skille nett, i motsetning til en ruter. De kan bare brukes når du skal koble nettverk av samme type.
I bygge bro-modus, gjør prosessen ikke gidder å forstå nettverkskommunikasjon protokoll, for eksempel IP-adresser. det bare gjenkjenner og vurderer de fysiske midler, som Media Access Control ( MAC ) adresse, som vanligvis er en Ethernet. Dermed vil trafikken bare eksistere i en brokoblet nettverk hvis de nettverkene vedkommende er logisk det samme. Når det gjelder praktiske løsninger, er rutere mer favorisert, fordi ruting er mer effektiv og gir enklere samtale ledelse. Bridging kreves for tilfeller hvor du ikke kan subnett en IP-nettverk, og for tilfeller der du trenger å bruke ikke-rutbare protokoller, som DECnet eller NetBIOS.
En ruter, eller ruting, blir ansett som mer intelligent enn en bro, eller bygge bro, fordi de gjør smartere beslutninger. Det bare sender en pakke til den tiltenkte målet, eliminere unødvendig trafikk. Med hensyn til rutere, er det bedre samtale ledelse, mens det for å bygge bro, ring ledelse og ytelse er ofret, som pakker blir automatisk sendt til alle datamaskiner i et nettverk.
Oppsummering :
en Rutere er mer intelligente enn broer
to routere tillate verter som ikke er praktisk talt på samme logiske nettverk for å kunne. å kommunisere med hverandre, mens broer kan bare koble nettverk som er logisk det samme.
3. rutere opererer på lag 3 ( nettverkslaget) i OSI-modellen, mens broer er bare i lag 2 ( datalink laget).
4. Routers forstå og vurdere IP og IPX-adresser, mens broer ikke, og stedet de kjenner MAC-adresser.
fem. Routing er mer effektiv, og har bedre samtale styring, enn å bygge bro.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------