Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom CDR og CDRW

CDRW og CDRW er to CD-plater som lar brukeren å lagre informasjon på dem. Ved første øyekast vil du bli hardt presset til å identifisere det ene fra det andre uten den særegne skriften på toppen side. den største forskjellen mellom disse to er reusability som en CDR bare kan skrives til én gang, selv om du ikke trenger å skrive til hele platen på en gang. Når den er full, kan du bare lese data fra den. på den annen side er en CDRW overskrivbar. Dette betyr at du kan slette informasjonen som er lagret på den og skrive nye data når du vil. Dette øker levetid på platen mye som du kan holde gjenbruk av platen.
CDRW oppnår dette ved hjelp av visse metaller til å lagre dataene i stedet fargestoff, som med CDRS. Tilstanden til metallisk materiale kan endres mens det av fargestoff, når aktivert, kan ikke lenger endres tilbake. En CDRW krever en bedre laser men sammenlignet med en CDR. den største fordelen med CDR er kompatibilitet med eldre CD-ROMS. På grunn av forskjellen i materiale med CDRW, kan enkelte eldre stasjoner og spillere, som discmans og stereoanlegg, ikke klarer å gjenkjenne og lese data lagret i en CDRW. Nyere modeller kan lese både CDR og CDRW, men for de med eldre maskinvare, er en CDR det tryggere innsats.
Slutt, kostnaden av de to medium er ikke det samme. Som forventet mer allsidig CDRW plate er dyrere enn en CDRW-plate. Men med mindre du kjøper dem i hundrevis eller tusenvis, bør prisforskjellen ikke være et stort problem både som ganske billig.
For å overføre data, er en CDRW best mens en CDR er mer kostnadseffektivt for langsiktig back-ups. Men i dag har disse to blitt gjengitt foreldet av nyere og bedre alternativer. En DVDR fungerer akkurat som en CDR, men med kapasiteter på opp til 8 ganger mer. DVDRW også har mye mer kapasitet enn en CDRW og en flash-stasjon er en mer praktisk alternativ for rask og enkel overføring av filer fra en datamaskin til en annen
Oppsummering :
CDR bare kan skrives til én gang mens CDRW kan brukes på nytt igjen og igjen
CDR bruker et fargestoff mens CDRW bruker forskjellige metaller
CDR er mer kompatibel med andre spillere mens CDRW er mindre så
CDR plater koster billigereenn CDRW plater
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------