Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom spesifikk varme og varmekapasitet

Det er ikke overraskende at mange er forvirret mellom spesifikk varme og varmekapasitet. Det er fordi når du søker etter spesifikk varme ved elektroniske ressurser som for eksempel Wikipedia, vil du automatisk bli omdirigert til siden for varmekapasitet. Vel, varmekapasitet eller termisk kapasitet helt kjent som spesifikk varmekapasitet som bare legger til forvirring. av definisjon, de to er svært like. Men det er bare en tilleggsvariabel inkludert i spesifikk varme som gjør det forskjellig litt i forhold til varmekapasitet.
Når du snakker om varmekapasitet ( ha et symbol C), er det faktisk varmen som trengs for et stoff er temperaturen for å endre av én grad. Dette er derfor viser at det er aktuelt for alle typer materie. ?. ?. Varmekapasitet er forholdet mellom varmeoverføring Q til å endre på temperaturen T i formelaktige uttrykket, er det C=Q /T i sin SI-enhet notasjon, bruker den enheter av energi /grad ( energi per grad ). Det uttrykkes som forholdet mellom joule ( symbol J som står for verdien for energi ) til Kelvin ( symbol K som står for verdien av absolutt temperatur ) C=J /K. I kjemi, men de gjør bruk av molar varmekapasitet Cmol, som bare legger mol variabelen i ligningen Cmol=J /mol. K. På den annen side høres spesifikk varme lik varmekapasitet i form av definisjon, men den tidligere refererer til den nødvendige varmen til å justere temperaturen på en enkelt enhet av et stoff masse med én grad. det gjør bruk av energi /masse /grad enheter. C=J /kg. K. her inne er det kg ( kilogram ) den masseenhet inngår i ligningen.
i form av fysiske egenskaper, er varmekapasitet den omfattende variabel fordi mengde av en bestemt sak er direkte proporsjonal til sin varmekapasitet. Dette betyr at jo større saken, er det større dens resulterende varmekapasitet (i. E. 2x saken gir deg 2x varmekapasitet ). Derimot er spesifikk varme en intensiv variabel, som betyr en attributt som tilhører en bestemt substans og ikke noen sak i generell Dette gjør det mer praktisk for forskere og andre fagfolk til å gjøre eksperimenter ved hjelp av intensive variable
Oppsummering :
1. Varmekapasitet er en omfattende variabel mens spesifikk varme er en intensiv variabel.
to. Spesifikk varme har en masseenhet i ligningen sin, som anbefalt av internasjonale standarder for måling.
tre. Spesifikk varme er mer egnet for bruk i teoretisk og eksperimentelle funksjoner.
4. Ifølge SI-enheter, er formelen for varmekapasitet C=Q /? T mens for spesifikk varme er det C=J /kg. K.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------