Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom hypertensjon og høyt blodtrykk

Den vanlige lekmann er ventet å anta at både hypertensjon og høyt blodtrykk er en og samme ting. Og ja, de er riktige fordi de to er virkelig like ! Derfor, i vanlig dag -til-dag bruk, kan folk utveksle hypertensjon for høyt blodtrykk og vice versa. Men i den medisinske oppsettet, synes historien å være omvendt.
i strengeste forstand, bør det være et klart skille mellom hypertensjon og høyt blodtrykk. Per definisjon er hypertensjon en medisinsk tilstand av det kardiovaskulære systemet som ofte er kronisk i naturen. Det er preget av en vedvarende økning av blodtrykket ( BP ). Forstavelsen hyper betyr høy slik hypertensjon er motsatte av hypotensjon ( lavt blodtrykk ).
hypertensjon er klassifisert som enten essensiell ( primær ) eller uvesentlig ( sekundær ) hypertensjon. førstnevnte er den vanligste formen beskrives som å ha noen eksakt identifiserbar årsak mens sistnevnte er for det meste skyldes en sekundær faktor som er svært lett identifiseres. Denne tilstanden er til stede i mange mennesker rundt om i verden og regnes som den ledende årsak til flere alvorlige tilstander som hjerteinfarkt, slag aneurismer, og hjertesvikt, blant andre sykdommer. For å motvirke en slik, er det verdt å nevne at en må engasjere seg i livsstil modifikasjonsprosjekter prosedyrer for å forbedre hans eller hennes BP nivåer tilbake til det normale. som kontrast er høyt blodtrykk medisinsk betraktes som et symptom snarere enn en tilstand i seg selv. Den er beskrevet som å ha en forhøyet blodtrykk på mer enn 140 systolisk verdi og 90 diastolisk verdi. Årsakene til denne økningen i BP kan tilskrives flere faktorer som fett eller kolesterol deponering langs blodkar foringer, tilstedeværelse av sykdommer som påvirker det kardiovaskulære systemet, og også svekkelsen eller tap av blodkar elastisitet.
fettlagre ofte blokkere den normale passasjen av blod. Som et resultat, snevrer lumen av blod fartøyet ned og dermed øke presset på de passerende blod. Tilsvarende nyre og endokrine lidelser ofte føre til en brå skift av BP på grunn av hormonelle forandringer, selv graviditet kan indusere hypertensjon hos mødre som er mer i faresonen. Videre er noen medisiner sies å forårsake alvorlige bivirkninger knyttet til høyt BT. Slutt, tap av blod fartøy elastisitet også påvirker BP som blodårene kan ikke lenger utvide effektivt å imøtekomme passasjen av blod.
Oppsummering :
en Hypertensjon er en medisinsk tilstand av det kardiovaskulære systemet preges av en gjennomgående forhøyede BP
to Høyt blodtrykk er et symptom beskrevet som. ha en systolisk blodtrykk lesing av mer enn 140 mmHg og diastolisk BP lesning av mer enn 90 mmHg.
tre. Hypertensjon er diagnostisert med vedvarende, kronisk, ( langvarige) BP økninger mens høyt blodtrykk kan være en akutt symptom som oppstår stress eller andre ytre faktorer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------