Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom forkjølelse og influensa

Under kalde årstider, luftveissykdommer og sykdommer er mer enn noensinne frodig. Alle er spesielt utsatt for slike forhold, spesielt de unge og de gamle individer. A luftveissykdom er enhver tilstand som påvirker luftveiene eller luftveiene forårsaket av ulike faktorer. En luftveissykdom kan da gå videre til systemiske komplikasjoner som berører andre deler av kroppen utenfor luftveiene. luftveissykdommer kan være forårsaket av ulike typer utløsende agenter. Det kan enten være viral, bakteriell, eller til og med allergiske reaksjoner. To av de vanligste respiratoriske plager i uminnelige tider er forkjølelse og influensa eller influensa. Mange blir forvirret med disse to forholdene, og noen ganger bruker begrepene om hverandre. viser imidlertid en grundig studie hver? betingelse besitter et annet sett av egenskaper som skiller det ene fra det andre.
å begynne med, er en kald utelukkende påvirker luftveiene mens influensa er systemisk eller påvirker hele kroppen. I tillegg er forkjølelse og influensa individuelt forårsakes av forskjellige typer patogener. Gjelder angrep, har en kald en gradvis innsettende mens influensa har en umiddelbar utseende med plutselige tegn og symptomer. Så plutselig som symptomene kan være, influensa kan ? gradvis avta i løpet av få dager, imidlertid, og det kan pågå i to uker eller så for å fullføre sin gang. på den annen side kan kalde symptomene bli manifestert i en uke, og de tre første dagene er vanligvis smittsom bakteriell infeksjon kan være den skyldige for kaldt symptomer som varer i mer enn en uke,. derfor bør behandlingen inneholder antibiotika.
Bortsett fra varigheten av den fulle løpet av disse to sykdommene, de fleste forskjellene mellom de to ligger i at symptomene manifesterte. ? Selv om de fleste av symptomene er ganske like, er observerbare forskjeller da bemerket. Influensa kan omfatte en høy feber, hodepine, ekstrem tretthet, tørr hoste, sår hals, rennende eller tett nese, muskelverk, og mage symptomer som kvalme, oppkast og diaré. I de fleste tilfeller, mens en temperatur på 100A ° C eller høyere i tre til fire dager er vanligvis til stede med influensa, er feber uvanlig med en kald. I forkjølelse, er en hoste ofte hacking og produktiv mens en ikke-produktiv eller tørrhoste er tydelig i influensa. En tett nese er vanlig i et kaldt i motsetning til i influensa. Mer enn halvparten av personer med influensa erfaring frysninger i motsetning til i forkjølelse. Det er minimal tretthet for en kald mens den varierer fra moderat til alvorlig for influensa. Felles for forkjølelse er også nysing i motsetning til i influensa. fleste av influensa lider av en hodepine som er ganske uvanlig for forkjølelse. Bortsett fra det, er en ? sår hals vanligvis oppleves i forkjølelse, mens det ikke er i influensa.
Siden influensa er det en med lengre løpet av sykdom, er det mer utsatt for å utvikle seg ytterligere komplikasjoner hvis den ikke behandles raskt. Det kan føre til lungebetennelse eller andre alvorlige helseproblemer. Siterer forskjellene mellom de to kan være svært nyttig for å unngå forvirring og misbruk av vilkår. Enda viktigere er det mest grunnleggende ting som er lik for begge sykdommer deres modus for overføring. vet at disse sykdommene er overført gjennom dråpe og luftbårne kontakt, er det viktig å praktisere god etikette og hygiene for å hindre spredning av smitte.
Oppsummering :
en en kald er utelukkende påvirker luftveiene mens influensa er systemisk eller påvirker hele kroppen
2 I forhold til angrep, en kald har en gradvis innsettende mens influensa har en umiddelbar utseende med plutselige tegn og symptomer.
tre. mens en temperatur på 100A ° C eller høyere i tre til fire dager er vanligvis til stede med influensa, feber er uvanlig med en kald.
4. i forkjølelse, er en hoste ofte hacking og en produktiv hoste mens en ikke- produktiv eller tørrhoste er tydelig i influensa.
fem. En tett nese er vanlig i forkjølelse i motsetning til i influensa.
6. Mer enn halvparten av personer med influensa erfaring frysninger i motsetning til i forkjølelse.
7. det er minimal tretthet for en kald mens den varierer fra moderat til alvorlig for influensa.
8. Felles for forkjølelse er også nysing i motsetning til i influensa.
9. fleste influensa lider av en hodepine som er ganske uvanlig for forkjølelse.
10. En sår hals er ofte oppleves i forkjølelse motsetning influensa. 11. Siden influensa er det en med en lengre løpet av sykdom, er det mer utsatt for å utvikle seg ytterligere komplikasjoner hvis den ikke behandles raskt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------