Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom alprazolam og xanax

Alprazolam er et rusmiddel av benzodiazepiner klassen med et korttidsvirkende potens. Som andre benzodiazepiner, det fungerer ved å binde seg til GABA, en type nevrotransmitter i nervesystemet. Alprazolam brukes hovedsakelig for behandling av nevrologiske lidelser som moderat til alvorlige former for angstlidelser og panikkanfall. Alprazolam er klassifisert under anxiolytika, hypnotika eller sedativa. det kan også fungere som et muskelavslappende middel og antikonvulsive. i visse tilfeller er det indikert for lindring av kvalme på grunn av kjemoterapi. Selv om det er en av de mest foreskrevne legemidler for sine raske angrep, er det også den mest misbrukte for sin risiko for avhengighet. Abstinenssymptomer blir ofte opplevd når toleranse for stoffet utvikler.
En svært populært merke av Alprazolam som er mye brukt i dag er Xanax. Selv om Alprazolam og Xanax kan betraktes som to lignende medikamenter, er det noen åpenbare og betydelige forskjeller observeres når disse to stoffene er studert meget nøye.
i utgangspunktet er Alprazolam det generiske navn for Xanax. I så fall, er Xanax anses å være merkenavnet. Merkenavn er underlagt lisenser og opphavsrett innhentet av visse selskapets produsenter. Selv om begge stoffene inneholder de samme aktive ingrediensene, er Alprazolam produsert av ulike farmakologiske selskaper og samtidig Xanax er alene og utelukkende produsert av Pfizer selskapet. Men i noen tilfeller lar Food and Drug Administration de generiske legemidler å inneholde ulike inaktive ingredienser ikke veldig mye som de merkede stoffer er bygd opp av. Det er noen tilfeller når disse inaktive ingrediensene blandes med det generiske Alprazolam produsere uønskede bivirkninger som allergi eller følsomhet. På den annen side, trenger de merkede typer som Xanax ikke forårsake allergiske reaksjoner på grunn av ulike komposisjoner. Dermed når disse tingene skjer, er Xanax bedre å foretrekke for bruk i stedet for generiske versjonen.
i mange aspekter, både Alprazolam og Xanax har samme styrke, kompositoriske ingredienser, hastighet av effektivitet, og til og med bivirkninger. Generiske og branded narkotika er ofte regnet som likeverdige, og ingen av dem er bedre enn den andre. Den eneste åpenbare ulikheten er funnet i utseende eller innpakning av piller.
Selv om forbrukerne rapport er det ingen åpenbare forskjeller mellom effektivitet og sikkerhet mellom de generiske og merkevare-navnet narkotika, en av de merkbare forskjellene ligger i kostnadene for begge narkotika typene. Alprazolam er vanligvis en mindre kostbar utgave av Xanax fordi prisen ikke betaler for noe patent merkenavn. I dag, mange selskaper gjør generiske versjoner som Alprazolam for å tillate folk å ha en mye billigere alternativ til de merkede de selges i markedet. Dette er veldig budsjett -messig for lav inntekt enkeltpersoner som ikke har råd til å betale for navn merkevare typer narkotika for sine medisiner regimer. i konklusjonen, Alprazolam og Xanax har samme settet av indikasjoner uavhengig av deres subtile distinksjoner. Selv om det kan være små forskjeller i et mangfold av måter, samlet, både rusmidler hjelpe i behandlingen av ulike tilstander og lindre plagsomme symptomer på lider individer.
Oppsummering :
en Alprazolam er det generiske navnet mens Xanax anses å være merkenavnet
2 Alprazolam er produsert av ulike farmakologiske selskaper stund. Xanax er alene og utelukkende produsert av Pfizer selskapet.
tre. i noen tilfeller fører Xanax mindre allergiske reaksjoner og følelser enn Alprazolam.
4. Alprazolam og Xanax har ulike pille opptredener og emballasje.
fem. Alprazolam er generelt billigere enn Xanax.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------