Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom VDLR og RPR

Syfilis er en av de velkjente seksuelt overførbare infeksjoner. Det er en svært helbredelig sykdom når skikkelige tester er gjort for diagnose sin. Denne sykdommen er forårsaket av bakterien Treponema pallidum. Syfilis kan overføres gjennom seksuell kontakt med en smittet person eller mor-til -baby under fødsel eller graviditet Syfilis kan påvises ved ulike tester Disse testene er delt inn i to deler. den nontreponemal tester og treponemal tester. Disse to testene er svært viktig i påvisning av syfilis. De nontreponemal testene er i stand til å oppdage ikke- spesifikke treponemal antistoffer. Det finnes to vanlige testene under nontreponemal testen. Omfatte De VDLR ( kjønnssykdom Research Laboratory ) og RPR ( Rapid Plasma Reagin ). disse to testene er utført på samme måte. de har imidlertid en rekke forskjeller.
VDLR var en test utviklet av kjønnssykdom Research Laboratory under første verdenskrig. Denne testen er fortsatt gjøres i dag for å oppdage syfilis. på den annen side ble RPR utviklet som en mer avansert VDRL. RPR er bare VDRL antigen, men det inneholder karbon eller delikat inndelt kull partikler. Med disse kull partikler, gjør det visualisering av reaksjonen eller flokkulering mellom prøven og antigen uten bruk av et mikroskop. RPR tester kan gjøres uten bruk av mikroskop, resultatet kan sees ved vår blotte øye, derimot, krever en VDLR test et mikroskop for å vite resultatet av testen Rapid Plasma Reagin, eller. RPR, er den mest foretrukne syfilis test av mange for det er lett å bruke og kan lett kjøpes i sett form i kontrast til VDLR.
Både RPR, og VLDR tester bruker blod som prøven for å oppdage syfilis. Men i de sene stadier av syfilis, innebærer det sentrale nervesystemet eller hva som er betegnet som nevrosyfilis. A VDLR er den eneste testen som kan utføres ved hjelp CSF eller spinalvæsken. Under testingen for syfilis, krever prøven som skal brukes til en VDLR det som skal varmes opp før den kan testes. VDLR tester også kreve at prøven må nybakt samles. Men i en RPR test, ikke prøven ikke trenger å bli varmet opp eller uoppvarmet før det kan bli testet for syfilis.
Ifølge forskning, er RPR testen mer effektiv nontreponemal test enn VDLR. Den kan oppdage syfilis mer effektivt enn en VDLR. VDLR tester og RPR tester kan brukes i kvantitative evalueringer. de kan måle antistoffer produsert som en reaksjon fra kroppen til Treponema pallidum. Men måler en RPR test uspesifikke antistoffer produsert i respons til Treponema pallidum. i de sene stadier av sykdommen, disse to tester er funnet å være mindre effektive i å oppdage syfilis og gi ikke- reaktive resultater.
Begge nontreponemal tester, Rapid Plasma Reagin test ( RPR ) og kjønnssykdom Laboratory test ( VDRL ), er ikke definitive tester for syfilis og kan ha et falskt positivt resultat på grunn av andre medisinske tilstander som virusinfeksjoner ( meslinger, hepatitt ), graviditet, og noen autoimmune sykdommer. Et positivt resultat i begge disse to testene, krever RPR og VDLR, en ytterligere test, og det er treponemal test. Denne testen er gjort for å bekrefte diagnostikk av syfilis, slik at rask behandling kan gjøres.
Oppsummering : en RPR er utviklet eller den mer avanserte VDRL
2 RPR er bare VDRL antigen, men det inneholder karbon eller delikat inndelt kull partikler.
3 RPR tester kan gjøres uten bruk av mikroskop,. resultatet kan sees ved vår blotte øye jeg
i kontrast, krever en VDLR test en mikroskop for å få vite resultatet av testen.
4. Rapid Plasma Reagin, eller RPR, er den mest foretrukne syfilis test av mange for det er lett å bruke og kan
være lett kjøpt i kit form i motsetning til en VDLR test.
fem. En VDLR test er den eneste testen som kan utføres ved hjelp CSF eller spinalvæsken.
6. Prøven som skal brukes til en VDLR testen krever det som skal varmes opp før den kan testes i motsetning
for en RPR eksemplar.
7. en RPR -testen er den mer effektiv nontreponemal test enn en VDLR. den kan oppdage syfilis mer
effektivt enn en VDLR test.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------