Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom RAY og SKATE

A ray og en skate er begge akvatiske dyr som hører til nesten de samme vitenskapelige klassifikasjoner. Gjelder vitenskapelige klassifikasjoner, skøyter og stråler tilhører samme rike ( Animalia ), rekken ( Chordata ), er klasse ( Chondrichthyes ) og underklasse ( Elasmobranchii ). klassen Chondrichthyes kjent for å ha fiskene med brusk for et skjelett og har gjelle spaltene på hodet. stråler, skøyter, samt haier og sawfish tilhører til denne gruppen. Enhver ytterligere klassifisering ( fra bestilling til arter ) mellom de to dyrene er allerede forskjellig fra hverandre.
Skøyter og stråler kan kamuflere seg på en havbunnen ved å grave seg ned i sanden og skjuler seg i sitt miljø fra sine predatorer eller inntrengere.
Den største forskjellen mellom de to dyrene er deres måte å reproduksjon. Skøyter er kjent for å legge egg, eller i tekniske termer, oviparous eggene blir sluppet i rektangulære poser eller saker som kalles havfrue i vesker sakene blir deretter deponert på et trygt sted.
på den annen side, stråler fordrive deres unge som levende ung og fullstendig dannet. Dette gjør dem kategoriseres som viviparous. Både kvinnelige stråler og skøyter forlate ungene sine etter fødselen.
Gjelder anatomi, skøyter har en fremtredende ryggfinne mens strålene har redusert eller ingen ryggfinne i det hele tatt. Skøyter har også mer kjøtt i halene uten pigger i forhold til stråling med tynne, pisk -lignende haler og en stikkende Barb den brodd og giften de bærer tjene som en beskyttelse for strålen fra inntrengere eller. rovdyr. Skøyter har ingen mothaker, men stole på projektorskjermen formasjonene som stikker ut som torner på ryggen for deres beskyttelse. Rays er ofte i form av en kite med en jevn hale mens skøyter har en mer rund eller trekantet form med små svømmeføtter i halen. I forhold til sammenligning i størrelse, blir stråler regnes større enn skøyter. Tenner er også en annen kategori av forskjell mellom de to. skøyter har små tenner mens strålene har plate -lignende tenner som brukes til knusing mat.
Både skøyter og stråler er fanget eller dyrkes for å gi matvarer som kamskjell eller å bli brukt som hovedingredienser eller som en delikatesse i et lands kjøkken.
Oppsummering :
en Både skøyter og stråler en rekke felles klassifikasjoner samt lignende attributter Dette inkluderer grunnleggende utseende Begge er flatet fisker med en brusk skjelett,. vinge -liknende og forstørret brystfinner som slutter på hodet. i tillegg er ordningen med placoid skalaer i hvert enkelt dyr uregelmessig.
to. Skøyter bare har tre anerkjente familier, mens stråler omfatter flere familier.
tre. Både skøyter og stråler ofte kamuflerer seg på havbunnen som en metode for beskyttelse.
4. Grunnleggende forskjeller mellom de to dyrene inkluderer modus for reproduksjon ( kvinnelige skøyter er egg-legging mens deres motstykke i stråler føder ungene sine levende og fullt formet ) og anatomi. <. br /> 5 Forskjeller i anatomi inkluderer tenner ( skøyter har små tenner ; strålene har plate -lignende tenner ), størrelse ( stråler anses større enn skøyter ), form ( stråler ofte kite-formet, mens skøyter er formet som enten avrundet eller trekantet ), og haler der skates har fleshier haler med små svømmeføtter og ingen ryggrad, mens strålene har lange, tynne haler med mothaker.
6. En annen forskjell er deres metode for beskyttelse. Skøyter har anslag på ryggen. mellomtiden stråler har mothaker og gift i stjerten. Arter som elektriske stråler, i stedet av gift, slipper en elektrisk strøm i stedet. i dette tilfellet kan strålene være mer farlig å håndtere i forhold til skøyter.
7. Rays er også mer populært enn skøyter. mange arter av stråler er gjenkjennelig som Manta ray, Stingray, og den elektriske ray.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------