Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom sympatisk og parasympatiske

det sympatiske og parasympatiske systemer er både komponenter av det autonome nervesystemet i hjernen. Handler de i samarbeid med hverandre for å opprettholde kroppens homøostatisk tilstand. Før avsløre inn de mange forskjellene, effekter og tiltak av det parasympatiske og sympatiske systemer, er det nødvendig for oss å være klar over opprinnelsen til disse to systemene.
nervesystemet, eller hjernen, er delt inn i det perifere nervesystemet består som av nerver fibre forgrening fra ryggmargen og hjernen, og det sentrale nervesystemet. Sistnevnte divisjon består av ryggmargen og hjernen selv. Den tidligere er videre inndelt i autonome og somatiske nervesystemet. Det autonome nervesystemet er like godt delt inn i det parasympatiske og sympatiske nervesystem. detaljene nedenfor om komponentene, vil forskjellene, funksjoner og strukturer identifisere karakteristikkene av det parasympatiske og sympatiske nervesystem.
det sympatiske nervesystemet er en av komponentene i det autonome nervesystemet. Nervene fra det sympatiske systemet stammer fra virvelsøylen begynner på det første segmentet av bryst -regionen av ryggsøylen og strekker opp til det andre eller tredje korsryggen. Hovedformålet med SNS, eller sympatiske nervesystemet, er å aktivere respons av kroppen under stressende situasjoner. Dessuten initierer dette systemet fight-or -flight mekanisme i kroppen. dette systemet også kan levere nerver til andre deler av kroppen som lungene, øyne, fordøyelsessystemet kanalen, hjerte, nyrer osv. Dette systemet vil føre til en økning i hjertefrekvensen og i mengden av sekret pasienten produserer. Det vil også øke rennin sekreter som kommer fra nyrene. Utgivelsen av blodsukker fra leveren vil i tillegg være stimulert som er deponert i blodet å gjøre glukose tilgjengelig for forbruk.
det parasympatiske nervesystemet er inndelingen av det perifere nervesystemet. Dette er den komponenten som er ansvarlig for resten-og-fordøye stadium av en pasientens kropp. Nervefibrene i denne inndelingen er delegert til de glatte muskler, kjertler vev og hjertearytmi muskler. Dette systemet er ansvarlig for å stimulere spyttsekresjon prosessen, tåreproduksjon, defekasjon, fordøyelse, og urinering. De fundamentale funksjoner de PNS inkluderer ikke rask respons med en stimulus.
det finnes ulike parasympatiske og sympatiske ulikhetene som finnes. Disse to identifisert til å handle i kontrasterende metoder. PNS kan innsnevrer elevane på pasienten mens SNS utvider dem. Den SNS hemmer utskillelsen av spytt mens PNS stimulerer denne prosessen. PNS reduserer puls og bremser ned blodtrykket. Tvert imot, øker SNS pulsen og øker blodtrykket. de PNS kan også innsnevrer bronkiene på den annen side, utvider den SNS dem og øker deres diameter de PNS kan stimulere fordøyelsessystemet aktiviteten mens SNS hemmer dens aktivitet Den SNS gir. urinretensjon mens PNS kan stimulere vannlating. Endetarmen er avslappet når pasientens PNS er aktivert. Omvendt, rektum er kontrahert når SNS er stimulert. Disse to systemene reagerer på de komplementære situasjoner i våre liv. Den SNS stimuleres til en person å fremskynde, og PNS funksjonene er ment å bremse pasientens kropp
Oppsummering : 1. De PNS kan innsnevre elevane på pasienten mens SNS utvider dem
2. den SNS hemmer utskillelsen av spytt mens PNS stimulerer denne prosessen.
tre. Den PNS reduserer puls og bremser ned blodtrykket. Tvert imot, øker SNS pulsen og øker blodtrykket.
4. de PNS kan også innsnevre bronkiene. på den annen side, utvider den SNS dem og øker deres diameter.
5. de PNS kan stimulere fordøyelsessystemet aktivitet mens SNS hemmer dens aktivitet.
6. den SNS gjør urinretensjon mens PNS kan stimulere vannlating.
7. rektum er avslappet når pasientens PNS er aktivert. Omvendt, er endetarmen kontrakt når SNS er stimulert.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------