Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom aminosyre og proteiner

Aminosyrer er avgjørende for liv, og har scorene til funksjoner. En spesielt Hovedfunksjonene Aminosyrer er å tjene som byggesteinene i protein i kroppen, slik at de er uunnværlige for opprettelse av strukturelle proteiner som er lineære kjeder av aminosyrer, enzymer, og noen hormoner sammen med nevrotransmittere aminosyrer kan limes sammen i skiftende serie for å skape et mangfold av proteiner. de er også bekymret i ulike metabolske rør som har en effekt på trening og metabolisme.
Tjueto aminosyrer er som du forventer innlemmet i polypeptider og er anerkjent proteinogenic eller standard aminosyrer. Blant disse er 20 programmert av den generelle genetiske koden. For grunnen til at de ikke kan gjøres fra andre forbindelser av menneskekroppen, er åtte vanlige aminosyrer kalles essensielle for mennesker, derfor er det nødvendig å bli fortært i som mat.
i tillegg til produksjon, på grunn av sin avgjørende rolle i biokjemi, aminosyrer er essensielle i næring og er for det meste brukt i mat kompetanse.
kjeder av aminosyrer kalles proteiner. Proteiner er bygget opp av ett eller supplerende polypeptider tilrettelegge en biologisk funksjon og er naturlig formet til en sfærisk ellers gristly utseende. Et polypeptid er en enkel lineær polymerkjeden av aminosyrer. den er festet i fellesskap av peptidbindinger forbinder de karboksylgrupper og amino grupper av grenser aminosyre rester.
i venen av andre organiske makromolekyler, ta for eksempel polysakkarider i tillegg til nukleinsyrer og protein er en uunnværlig fraksjoner av livsformer og få del i praktisk talt hver eneste utbygging i cellene. Utallige proteiner er stoffer samt enzymer med den hensikt katalyserende biokjemiske reaksjoner og er av essensen til kroppens aktiviteter og metabolske prosesser. Protein har også strukturelle eller overfladisk yrker som hjelpemiddel i muskelen, ta for eksempel myosin og aktin. i tillegg til cellen fase, resten av proteinene er betydningsfulle i aktiviteter som er cellens varselskilt, beskyttelse og celle linkage Dyr trenger og må få tak i uunnværlige aminosyrer fra maten fordi protein. er så godt uunnværlig i dyrenes nødvendig mat i lys av det faktum at dyr ikke kan produsere hver og en av de aminosyrer. I løpet av progresjon av absorpsjon, forbrenne dyr forbrukes protein som gjør det unshackled aminosyrer som skal inntas i stoffskiftet og kroppens aktiviteter.
De små antall av primære aminosyrer ble åpenbart i nær begynnelsen av det 19. århundre. Asparagines ble oppdaget i 1806, da en kjemiker Pierre Jean Robiquet og Louis -Nicolas Vauquelin bortgjemt en sammensatt, den primære aminosyren å bli eksponert i asparges som ga sannsynliggjøring å være asparagines. Videre, i det tidlige 19. århundre i 1810, Cystin var også en annen aminosyre som ble avslørt. Cysteine, var dens monomer eksponert kort tid etter i 1884. Leucine og Glycine ble også avdekket omtrent dette tidspunktet, sist 1820. Men i 1898, startet bruken av ordet aminosyre i det engelske språket. Gerardus Johannes Muldazer, en nederlandsk kjemiker prinsipielt illustrert proteiner i tillegg til navngi den i 1838 av kjemikeren fra Sverige. tyske Carl von Voit var en av de første ernæringsmessige forskerne å ha påstått at proteiner var generelt betydelig næringsstoff som er nødvendig og ment for å opprettholde kroppens sammensetning. For grunnen til at de innså at kjøtt komponerer kjøtt, inntil 1926, var det grunnleggende ansvaret for protein som et enzym i levende livsformer på den annen side ikke helt anerkjent. På denne tiden, James Sumner ga en ide om enzymer ureases som ble funnet seg å være i virkeligheten et protein. på den annen side, Frederick Sanger sekvensert Insulin som var på den tiden, det tidligste proteinet skal kommet. Og så vant han Nobelprisen ment for dette resultatet i 1958.
aminosyrer utgjør 75 % av det menneskelige. De er nødvendig for å praktisk talt alle kroppsfunksjoner. Hver kjemisk reaksjon som foregår i kroppen din er avhengig av aminosyrer og proteiner som de produserer.
de uunnværlige aminosyrene må inntas hver dag. proteinnedbrytning resultat fra fiasko til å få en tilstrekkelig mengde og med en av de 10 essensielle aminosyrene. menneskekroppen rett og slett ikke lagrer amino syrer for senere bruk, som det gjør med fett og stivelse. Du kan komme over aminosyrer mange steder i miljøet. Faktisk har mer enn 300 blitt funnet i den naturlige verden, fra så forskjellige kilder som mikroorganismer og meteoritter. Nå ser vi viktigheten av å få tilstrekkelige aminosyrer, slik som å ha tilstrekkelig protein å overholde kroppens behov.
SAMMENDRAG :
en aminosyrer fungerer som de byggesteinene i protein i kroppen mens kjeder av aminosyrer er proteiner
to Animals. krever og må få tak i uunnværlige aminosyrer fra maten fordi proteiner er også uunnværlig i dyrenes nødvendig mat i lys av det faktum at dyr ikke kan produsere hver og en av de aminosyrer.
tre. fransk kjemikere Louis -Nicolas Vauquelin og Pierre Jean Robique avslørte den tidligste aminosyre mens nederlandske kjemikeren Gerardus Johannes Mulder hovedsak illustrert proteiner i tillegg til navngi den i 1838 av den svenske kjemikeren J ? ns Jacob Berzelius.
4 protein degradering resultat fra fiasko til å få en tilstrekkelig mengde og med en av de 10 essensielle aminosyrene
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------