Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom VEV og ORGANER

Studiet av struktur og funksjon av menneskekroppen er referert til som anatomi og fysiologi. Kunnskap om strukturer og funksjoner i kroppen tillater oss å vise hvordan kroppen vil reagere på en stimulus. den vitenskapelige disiplin som fokuserer på kroppens struktur er betegnet som anatomi hvor det dekker et bredt omfang av studier som inkluderer de prosesser som disse strukturene utvikles, form av strukturer, og deres mikroskopisk organisasjon på. et annet notat, er det vitenskapelige studiet som fokuserer på de funksjoner og prosesser i levende skapninger kalt fysiologi. I fysiologi, er det viktig å vite at strukturene er alltid dynamisk og aldri konstant. Forutsi og forstå kroppens reaksjon på stimuli og erkjenner hvordan vårt system tilpasser seg varierende forhold innenfor et smalt spekter av verdier i en stadig skiftende miljø er store mål i fysiologi. menneskekroppen er uten tvil en svært kompleks enhet siden den strukturen alltid følger det strukturelle nivået i organisasjonen. menneskekroppen kan studeres på syv strukturelle nivåer som starter med den kjemiske strukturen, der det er samspill mellom atomer, og ender med organismen nivå, men vi vil bare diskutere og skille forskjellene mellom vev og organer.
En vev er definert som en samling av lignende celler med tilsvarende funksjoner og strukturer pluss ekstracellulære materiale som finnes i mellom cellene. Histologi er den mikroskopiske studiet av strukturer av vev. vev har fire grunnleggende klassifikasjoner : bindevev, muskelvev, epitelvev, og nervevev vev som funksjon å knytte celler og annet vev sammen kalles bindevev Denne bestemt type vev gir struktur og støtte til kroppen gjennom sitt rammeverk, det er også preget av store mengder ekstracellulær matrix som gjør at celler til å bli fristilt fra hverandre. Muskelvev har evnen til å forkorte eller kontrakt som tillater bevegelse. Dette sammentrekning er gjort mulig ved kontraktile proteiner som finnes i disse muskelcellene. Siden muskel vev synes å være små tråder, de er også betegnet som muskelfibre. epitelvev dekker hele kroppsoverflaten og danner kjertler som huden eller den ytre overflaten av kroppen og linings av hulrom epitelvev er i hovedsak består av celler som har svært liten mengde ekstracellulære væsker. i-mellom. Nervevev er ansvarlig for å kontrollere og koordinere aktiviteter i kroppen. Nervevev overfører elektriske impulser til og fra hjernen og ryggmargen for bevegelser.
På den annen side er et organ sammensatt av klynger av to eller flere vev som fungerer for en eller flere felles funksjoner. et organ kommer etter vev i det strukturelle nivået. øynene, hjertet, nyrer, lever, og huden er noen få eksempler på organer i kroppen. den største kjente organ i kroppen vår er huden.
Noen nevneverdige forskjeller mellom vev og organer er som følger : Siden et organ sammensatt av samlinger av lignende vev, derfor er et organ større enn vev I tillegg kan et organ utføre flere jobber og funksjoner i. kompleksiteten mens vev kan utføre en enkel eller enkel oppgave. Dessuten er det faktum at et organ er tilsynelatende større enn en vev en implikasjon om at den trenger mer energi eller ATP for å utføre sine oppgaver. slutt, organer er mye mer gjenkjennelig enn vev. OPPSUMMERING :
1. En vev er en samling av lignende celler med tilsvarende funksjoner og strukturer mens et organ består av klynger av to eller flere vev som fungerer for en eller flere felles funksjoner 2. Et organ er større enn vev.
tre. et organ kan utføre flere jobber og funksjoner i kompleksiteten mens vev kan utføre en enkel eller enkel oppgave.
4. organer trenger mer energi eller ATP til å utføre sine funksjoner.
5. Organs er mye mer gjenkjennelig enn vev.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------